Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Nieuwe BioShock in de maak

Komt er ten vroegste binnen enkele jaren aan.

Uitgever 2K Games heeft onthuld dat er een nieuwe titel in de BioShock-reeks in de maak is. De recent opgerichte studio Cloud Chamber werkt sinds kort aan de game, wat betekent dat een mogelijke release er ten vroegste binnen enkele jaren aankomt.

Verschillende medewerkers van de voormalige BioShock-ontwikkelaar Irrational Games werken vandaag voor Cloud Chamber. Aan het hoofd van de nieuwe studio staat Kelley Gilmore, die eerder voor Firaxis werkte. De nieuwe studio heeft vestigingen in San Francisco en Montreal.

Over de game zelf is nog niets geweten. Wel is het zeker dat BioShock-bedenker Ken Levine geen rol zal spelen in de ontwikkeling van de nieuwe BioShock. Irrational Games werd enkele jaren terug omgedoopt tot Ghost Story Games. Die studio werkt volgens Ken Levine momenteel aan een sci-fi game.

Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC nog gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Reacties