Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Nieuwe beelden Homeworld: Shipbreakers opgedoken

Van de makers van de originele Homeworld-games.

Ontwikkelaar Blackbird Interactive toont tijdens de Unite 2015-beurs in Boston nieuwe beelden van Homeworld: Shipbreakers.

Homeworld: Shipbreakers dient als een prequel op de Homeworld-reeks. De game speelt zich op de woestijnplaneet Kharak af. In de presentatie van Blackbird zie je onder andere hoe enorme voertuigen zich over een zandvlakte bewegen. Ook is er kort een Tactical Overlay zichtbaar die aan de eerste twee Homeworld-games doet denken.

Homeworld: Shipbreakers heette oorspronkelijk Hardware: Shipbreakers. Ontwikkelaar Gearbox besloot twee jaar geleden echter om het project te financieren. Dit maakte het mogelijk om de naam van de game te wijzigen. Gearbox is sinds 2013 namelijk eigenaar van de intellectuele eigendomsrechten van de Homeworld-games.

Homeworld: Shipbreakers heeft nog geen releasedatum. Gearbox heeft begin dit jaar remasters van de eerste twee Homeworld-games uitgebracht. Mathijs' Homeworld Remastered Collection review lees je op de site.


Nog even tijd? Lees dan ook:

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Mathijs Proos avatar

Mathijs Proos

Redacteur

Mathijs heeft een voorliefde voor eigenzinnige spelwerelden en eindeloos lange dialogue trees. Is ook een ongegeneerde bordspellenfanaat.

Reacties