Skip to main content

Nieuwe Battlefield wordt door vier studio's ontwikkeld

Komt nog dit jaar uit.

De nieuwe Battlefield wordt ontwikkeld door maar liefst vier verschillende studio's. het gaat om Criterion, DICE, DICE LA en EA Gothenburg. Dat maakt hoofdontwikkelaar DICE bekend via de Battlefield-blog.

Battlefield komt volgens de blog in 2021 uit voor onder andere pc, PlayStation 5 en Xbox Series X en zit momenteel in de dagelijkse playtest-modus. Volgens Electronic Arts wordt het 'de best mogelijke Battlefield-game ooit'.

"Het heeft alles wat we leuk vinden aan Battlefield, en tilt het hele spel naar het volgende niveau. Epische schaal. Totale militaire oorlogsvoering. Waanzinnige, onverwachte momenten. Spelbepalende verwoesting. Enorme gevechten, met meer spelers en chaos dan ooit tevoren. Alles tot leven gebracht met de kracht van next-genconsoles en pc's", aldus General Manager Oskar Gabrielson.

Naast een versie voor pc en consoles werkt ontwikkelaar iToys aan een mobiele 'Battlefield voor onderweg'. Die komt in 2022 uit en bevat volgens DICE een 'complete en technische spelervaring'. Wat er allemaal nog bekend is over Battlefield 6 vind je op onze website.

Read this next