Skip to main content

Nieuw spel Lara Croft is een test

"We willen vaker spellen digitaal uitbrengen"

Uitgever Square Enix Europa liet begin maart samen met ontwikkelaar Crystal Dynamics weten dat ze deze zomer Lara Croft and the Guardian of Light zouden uitbrengen, een spel dat volledig digitaal te downloaden zal zijn via PSN en XBL, en ook verschijnt voor de PC.

Grafisch zal de game een top-down perspectief aan boord hebben, terwijl de gameplay grotendeels draait rond een coöperatieve ervaring tussen twee spelers. Nu blijkt dat Crystal Dynamics in de toekomst meer van dit soort kleinere spellen wil ontwikkelen, in afwachting totdat er een grootschalige Tomb Raider game op de markt verschijnt.

Darrell Gallagher, een werknemer bij de verantwoordelijke ontwikkelaar, vertelde dat het maken van digitale games die een lichtere versie van een groot avontuur aanbieden deel uitmaakt van een nieuwe strategie. "Dit soort titels moeten het gat dichten totdat Crystal Dynamics de volgende grote Tomb Raider titel uitbrengt. Fans van de reeks zullen door het spelen van Lara Croft and the Guardian of Light de reeks niet uit het oog verliezen", aldus Gallagher. De man denkt verder dat er nog uitgevers zullen zijn die dit voorbeeld gaan volgen.

De bekende woorden 'Tomb Raider' ontbreken in de titel van de digitale game omdat die benaming hoort bij een full game release. Wanneer de 'échte' Tomb Raider verschijnt is nog niet bekend.

Read this next