Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Nieuw PS5-model duikt op in Australië

Lichter dan het originele model.

Het Australische mediabedrijf Press Start beweert dat er nieuwere en lichtere PlayStation 5-modellen van de Disc en Digital Edition zijn opgedoken in verschillende Australische verkooppunten.

Door zwaardere interne onderdelen te vervangen door lichtere, weegt de Digital Edition nu 500 gram lichter (3,4kg) dan bij de lancering en is het gewicht van de Disc Edition gereduceerd met 600 gram (3,9kg) en weegt die laatste nu evenveel als de PlayStation 5 Digital Edition bij de release.

Sony brengt de nieuwe modellen van de PlayStation 5 ook op de markt omdat die een meer beschikbare chip bevatten. Het bedrijf hoopt daarmee de PlayStation 5-tekorten te beperken. In 2021 werd het gewicht van beide modellen ook al gereduceerd door de consoles te voorzien van een 300 gram lichtere heatsink.

Er is ook minder goed nieuws, want onlangs verhoogde Sony het prijskaartje van de PlayStation 5. Microsoft en Nintendo lieten in een reactie op de Playstation 5 prijsverhoging weten dat zij niet denken aan een prijsverhoging van de Xbox Series X/S en Nintendo Switch.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

Related topics
Over de auteur
Glenn Nouws avatar

Glenn Nouws

Contributor

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.

Reacties