Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Nieuw Civilization-bordspel in de maak

Beschavingsoffensief.

Bordspellenfabrikant Fantasy Flight Games kondigt Civilization: A New Dawn aan. Het bordspel is vanaf het vierde kwartaal van 2017 verkrijgbaar.

In Civilization: A New Dawn nemen twee tot vier spelers het tegen elkaar op. Elke speler kiest een leider en beschaving om mee te spelen. Het uiterlijk en de vaardigheden van deze leiders zijn gebaseerd op de facties in Sid Meier's Civilization 6.

Het doel van A New Dawn is het veroveren van nieuw grondgebied en het bouwen van verschillende soorten gebouwen. Op het speelveld zijn verder ook grondstoffen, barbaren en stadstaten te vinden.

Je hebt in het bordspel de mogelijkheid om op verschillende manieren te winnen. Deze victory conditions komen overeen met de verschillende manieren waarop je een match in Civilization 6 kunt winnen.

Fantasy Flight heeft onlangs ook een Fallout-bordspel aangekondigd. Dat spel ligt ook vanaf eind 2017 in de winkelschappen. Onze Civilization 6 review lees je hier nog eens.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen. .

Over de auteur
Mathijs Proos avatar

Mathijs Proos

Redacteur

Mathijs heeft een voorliefde voor eigenzinnige spelwerelden en eindeloos lange dialogue trees. Is ook een ongegeneerde bordspellenfanaat.

Reacties