Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Nidhogg 2 aangekondigd

En garde!

Ontwikkelaar Mark Essen kondigt Nidhogg 2 aan. De game komt in 2017 uit op de pc.

Nidhogg is een 2D fighting game waarin twee spelers tegen elkaar schermen door verschillende ruimtes. Het doel is jouw tegenstander te doden en een scherm de goede kant op te schuiven, totdat het einde bereikt is.

Nidhogg 2 voegt onder andere bogen, bijlen en werpmessen toe. Elk nieuw wapen geeft je tevens de beschikking over een andere moveset. Ook bevat de game een singleplayermodus waarin je het tegen een reeks computergestuurde tegenstanders opneemt.

Nidhogg 2 maakt gebruik van een andere grafische stijl dan zijn voorganger. De muziek in de game wordt opnieuw verzorgd door Deadalus. Ook dragen onder andere Dose One en Mux Mool bij aan de soundtrack van de game.

In een interview met gamesite Rock, Paper, Shotgun vertelt Essen dat het idee voor een vervolg ontstond uit punten die hij wilde verbeteren in het origineel.

"Ik wilde dingen veranderen aan de movesets, maar het voelt verkeerd de geschiedenis te herschrijven van een game die nog steeds gespeeld wordt. Het kan beter op zichzelf staan", aldus Essen.

Hoewel Nidhogg 2 op dit moment enkel in ontwikkeling is voor de pc, sluit Essen niet uit dat de game in de toekomst ook naar andere platformen komt.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Follow a topic and we'll email you when we write an article about it.

Nidhogg

PS4, PlayStation Vita, PC, Mac

Nidhogg 2

PS4, PC, Mac

Related topics
Over de auteur
Samuel Bom avatar

Samuel Bom

Redacteur

Besteedt zijn tijd aan games, boeken, koffie en schrijfsels. Kent de kaart van Hyrule uit zijn hoofd en verloor ooit in Quake van zijn kat.

Reacties