Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Ni no Kuni verschijnt pas in 2013

Nog een jaartje wachten op PS3 exclusieve RPG van Ghibli en Level 5.

Slecht nieuws voor de Europese RPG-fans! Ni no Kuni, de fantastisch uitziende collaboratie tussen Japanse animatiestudio Studio Ghibli en topdeveloper Level 5, zal pas begin 2013 in Europa verschijnen.

De reden voor het lange wachten is de aandacht die uitgever Namco Bandai besteed aan de localisatie van de game. Er komt een Engelse voice-over en Franse, Italiaanse en Spaanse ondertiteling. Gamers die dat wensen kunnen de game ook spelen met originele Japanse stemmen en Engelse ondertiteling.

"We hebben heel hard gewerkt aan Ni no Kuni: Wrath of the White Witch en het was voor ons een grote eer om samen te werken met Studio Ghibli en Joe Hisaishi [die de muziek componeerde]. Voor ons is het dus belangrijk dat spelers buiten Japan ook de game op de best mogelijke manier ervaren," zei baas van developer Level 5 Akihiro Hino. "Om dit mogelijk te maken hebben we besloten om tijd te investeren in de lokalisatie van de game, zodat zoveel mogelijk mensen in Europa van de game kunnen genieten in hun eigen taal."

Ni no Kuni is niet zomaar een RPG. De wereld, het verhaal en de grafische stijl komen van Studio Ghibli, de befaamde animatiestudio van Hayao Miyazaki die verantwoordelijk was voor klassiekers als Nausicaa of the Valley of the Wind, Grave of the Fireflies, Princess Mononoke, Howl's Moving Castle en natuurlijk Oscarwinnaar Spirited Away. De game wordt gemaakt door Level 5, de studio die games maakte als Dragon Quest 8 en 9 en de Professor Layton-games.

Over de auteur

Jasper Segers avatar

Jasper Segers

Heel Belangrijk

Jasper nadert een decennium-lange carrière bij Eurogamer en leidt tegenwoordig dit zooitje ongeregeld. Staat zowel bekend om zijn gebrek aan geduld met games als om zijn liefde voor The Witness en Europa Universalis. Ook heeft hij veel sterke meningen over films.

Reacties