Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Ni no Kuni krijgt Westerse naam

Wordt "Wrath of the White Witch".

De prachtig-uitziende collaboratie tussen Studio Ghibli en Level 5 heeft een westerse ondertitel gekregen en heet nu voluit Ni No Kuni: Wrath of the White Witch.

Ni No Kuni is een RPG gemaakt door Level 5, bekend van Dragon Quest 8 en de Professor Layton-games, en speelt zich af in twee werelden: de echte wereld en de wereld van Ni No Kuni. Hoofdpersonage is de 13-jarige Oliver die tussen deze werelden kan reizen dankzij een magisch boek dat hem gegeven werd door een fee.

Het legendarische Studio Ghibli staat in voor de grafische stijl en het verhaal van de game. Wie Studio Ghibli niet kent, moet dringend zijn hoofd uit het zand halen en zich naar de videotheek reppen. In het verleden maakte deze animatiestudio het prachtige My Neighbour Totoro, Princess Mononoke, Grave of the Fireflies, Spirited Away (waar het een Oscar voor beste animatiefilm voor won) en Howl's Moving Castle.

De samenwerking van twee creatieve patsers als Studio Ghibli en Level 5 is dus zeker iets om naar uit te kijken. Helaas heeft de game voorlopig nog geen Europese lanceerplannen maar dankzij de regiovrije PS3 kun je de game wel importeren uit de Verenigde Staten. Daar verschijnt de game namelijk begin volgend jaar.

Ni No Kuni ziet er magisch uit.

Over de auteur

Jasper Segers avatar

Jasper Segers

Heel Belangrijk

Jasper nadert een decennium-lange carrière bij Eurogamer en leidt tegenwoordig dit zooitje ongeregeld. Staat zowel bekend om zijn gebrek aan geduld met games als om zijn liefde voor The Witness en Europa Universalis. Ook heeft hij veel sterke meningen over films.

Reacties

More Nieuws

Meest recente artikelen