Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

NHL 12 heeft vrouwelijke spelers

Brief van 14-jarig meisje overtuigt EA.

Het is jullie misschien al opgevallen, maar in NHL 12 is het voor het eerst mogelijk om een vrouwelijk eigen personage te creëren. Dat is allemaal te danken aan de veertienjarige Lexi Peters uit Canada. Dit meldt Kotaku.

Peters schreef namelijk een brief aan EA Sports: "Het is oneerlijk tegenover vrouwen en meisjes die hockey spelen, waarvan vele echt genieten van het spel. Ik heb een personage van mijn eigen gemaakt, maar moet worden weergegeven door een man."

De customer service van EA was oorspronkelijk niet te vinden voor het idee en verwees naar het feit dat de NHL toestemming moet geven voor alle aanpassingen aan de game. Dit was echter buiten de lead producers van NHL gerekend, David Littman.

"De brief van Lexi zette mij aan het denken. Er is een groot vrouwelijk publiek dat onze game speelt, maar wij deden niets voor hun," liet Littman weten op The Globe and Mail. De lead producer nam contact op met de NHL en verkreeg toestemming voor de aanpassing.

In Canada spelen er ongeveer honderdduizend vrouwen hockey. Het land leverde ook de enige vrouw die aan de slag mocht in de NHL. De voormalige goalie van Tampa Bay Lightning, Manon Rhaumé, was de eerste vrouw die haar kans waagde in de NHL.

Als eerbetoon aan Lexi, is het standaardmodel voor de vrouwelijke spelercreatie gebaseerd op haar.

NHL 12 ligt nu in de winkels voor de PS3 en X360.

Getagged als

Reacties

More Nieuws

Meest recente artikelen