Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Next-gen Ubisoft games worden (voorlopig) niet duurder

Maar wat brengt 2021?

De games die Ubisoft uitbrengt op PlayStation 5 en Xbox Series X zullen voorlopig niet duurder zijn dan de games voor de PlayStation 4 en Xbox One. Dat zegt Ubisoft-baas Yves Guillemot in een gesprek met investeerders.

Daarmee kiest de uitgever voor een andere strategie dan 2K Games. NBA 2K21 zal bijvoorbeeld tien euro meer kosten op de next-gen consoles.

Guillemot blijft echter voorzichtig met zijn verwoording en sluit niet uit dat de games van Ubisoft later toch in prijs stijgen. 'Voor de games die eind dit jaar uitkomen, zijn we van plan om de prijs van de vorige generatie consoles te behouden', aldus Guillemot.

Watch Dogs: Legion en Assassin's Creed Valhalla zullen dus niet duurder zijn op de nieuwe consoles. Maar wat met latere games zoals Far Cry 6, dat in februari 2021 uitkomt?

Guillemot ontwijkt een duidelijk antwoord. "Voor de prijs van 60 euro concentreren we op onze Kerstmis releases. Die games lanceren we voor 60 euro."

Games worden steeds duurder om te ontwikkelen, en inflatie meegerekend zijn games nog nooit zo goedkoop geweest. De kans bestaat dus dat meer uitgevers in de toekomst het voorbeeld van 2K Games volgen en 70 euro als nieuwe basisprijs hanteren.

Over de auteur

Bruce Vandeweyer avatar

Bruce Vandeweyer

Moraalfilosoof

Begon in de kleuterschool met gamen en is sindsdien nooit gestopt. Ontwikkelde de afgelopen jaren een bijna ongezonde Dark Souls obsessie, waarvan hij vandaag probeert af te kicken door zich toe te leggen op adventure en indie games.

Reacties

More Nieuws

Meest recente artikelen