Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Next-gen Ubisoft games worden (voorlopig) niet duurder

Maar wat brengt 2021?

De games die Ubisoft uitbrengt op PlayStation 5 en Xbox Series X zullen voorlopig niet duurder zijn dan de games voor de PlayStation 4 en Xbox One. Dat zegt Ubisoft-baas Yves Guillemot in een gesprek met investeerders.

Daarmee kiest de uitgever voor een andere strategie dan 2K Games. NBA 2K21 zal bijvoorbeeld tien euro meer kosten op de next-gen consoles.

Guillemot blijft echter voorzichtig met zijn verwoording en sluit niet uit dat de games van Ubisoft later toch in prijs stijgen. 'Voor de games die eind dit jaar uitkomen, zijn we van plan om de prijs van de vorige generatie consoles te behouden', aldus Guillemot.

Watch Dogs: Legion en Assassin's Creed Valhalla zullen dus niet duurder zijn op de nieuwe consoles. Maar wat met latere games zoals Far Cry 6, dat in februari 2021 uitkomt?

Guillemot ontwijkt een duidelijk antwoord. "Voor de prijs van 60 euro concentreren we op onze Kerstmis releases. Die games lanceren we voor 60 euro."

Games worden steeds duurder om te ontwikkelen, en inflatie meegerekend zijn games nog nooit zo goedkoop geweest. De kans bestaat dus dat meer uitgevers in de toekomst het voorbeeld van 2K Games volgen en 70 euro als nieuwe basisprijs hanteren.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Bruce Vandeweyer avatar

Bruce Vandeweyer

Afgekickt

Speelt zelf steeds minder en minder games, maar blijft als liefhebber het wereldje volgen.

Reacties