Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

New World release uitgesteld

Ama-zondert zich af tot in augustus.

Amazon laat weten dat het bedrijf de release van de zijn MMORPG New World uitstelt. Normaal gezien zou die game in mei uitkomen, maar door de coronacrisis schuift de releasedatum op naar 25 augustus. Wie de game alvast wil uitproberen, kan zich inschrijven voor de New World closed bèta. Die bèta gaat in juli van start.

Alle ontwikkelaars werken momenteel van thuis uit, wat volgens Amazon de nodige vertraging met zich meebrengt. Aangezien het momenteel nog onduidelijk is hoe lang de lockdown zal duren, stelt het bedrijf de release meteen met enkele maanden uit.

New World is een fantasy MMORPG die geïnspireerd is door de kolonisatie van Amerika in de zestiende eeuw. Je verkent een nieuw continent genaamd Aeternum, waar je het opneemt tegen een vreemde macht genaamd The Corrupted. Die bestrijd je onder andere in grootschalige invasies.

Amazon is niet het enige bedrijf dat kampt met de gevolgen van de coronacrisis. Eerder maakte ook ZeniMax Online Studios bekend dat de The Elder Scrolls Online: Greymoor release met een week is uitgesteld omdat alle ontwikkelaars van thuis uit werken.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Follow a topic and we'll email you when we write an article about it.

New World

PC

Related topics
Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Reacties