Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

New Blood kondigt retro-FPS DUSK aan

Party like it's 1996.

Indie-ontwikkelaar New Blood werkt aan retro-FPS DUSK voor de pc. Dit maakt de studio vandaag bekend middels een trailer.

Volgens ontwikkelaar Davis Szymanski is DUSK een ode aan klassieke shooters uit de negentig, zoals Quake, Doom, Hexen en Heretic. Wel hoopt Szymanski de doolhoven en puzzels uit die tijd te mijden.

De trailer toont graphics geïnspireerd op de Quake-engine en wapens zoals antieke shotguns, raketwerpers, een zeis en een magische kruisboog. Ook kun je je horizontaal omdraaien in de lucht en landen met een koprol.

Aan het begin van de game ontwaak je hangend aan een vleeshaak, omringd door leden van een cultus op het Amerikaanse platteland. Hierop volgen drie episodes, waarin het uiteindelijke doel is te ontdekken welke 'duistere krachten er onder de aarde huizen.'

Cover image for YouTube videoDUSK - Reveal Trailer

Naast een standaard singleplayer-modus bevat DUSK ook een survival-modus en multiplayer waarin spelers één-tegen-één kunnen duelleren. De muziek wordt verzorgd door Andrew Hulhult, die eerder de soundtrack van de Doom-mod Brutal Doom maakte.

DUSK komt uit in 2017. Elders op de site is Johnny's Quake retrofiel en Samuel's Doom 64 retrofiel te lezen.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

Related topics
Over de auteur
Samuel Bom avatar

Samuel Bom

Redacteur

Besteedt zijn tijd aan games, boeken, koffie en schrijfsels. Kent de kaart van Hyrule uit zijn hoofd en verloor ooit in Quake van zijn kat.

Reacties