Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Netflix met zekerheid naar de PS3

Voorlopig enkel in Amerika.

Netflix is een dienst waarmee films en televisieshows digitaal gehuurd kunnen worden. Voorlopig was de internetvideotheek enkel toegankelijk via de Xbox 360 binnen het videogamelandschap, maar binnenkort mag ook de PlayStation 3 een gelijkaardige ondersteuning verwachten.

Vanaf november kunnen Amerikaanse PS3-eigenaars eveneens van Netflix gebruik maken via hun console. Jezelf abonneren kost $8.99, al mogen mensen die reeds een account bij Netflix hadden hun gegevens gewoon overzetten richting de PlayStation 3. Elke gebruiker mag wel een 'instant streaming Blu-ray disc' via de website van Netflix bestellen waarmee de dienst op je console geactiveerd kan worden.

Het schijfje geeft je met andere woorden toegang tot het constant streamen van films en reeksen. "Het gebruik van Netflix stijgt voortdurend en het streamen van onze content blijkt uitermate populair te zijn bij onze gebruikers. Ons doel is om de dienst zo snel mogelijk te laten uitbreiden", liet Reed Hastings van Netflix weten.

"Met de PS3 als de best verkochte Blu-ray speler is het niet meer dan logisch dat ook Netflix via dit apparaat beschikbaar is". Allemaal goed en wel meneer Hastings, maar zou je alsjeblieft ook wat meer duidelijk willen geven wanneer we deze dienst in Europa mogen verwelkomen?

Getagged als

Reacties