Skip to main content

Netflix maakt Witcher prequel reeks - "The Witcher: Blood Origin"

Speelt zich 1200 jaar voor de geboorte van Geralt af.

Netflix kondigt The Witcher: Blood Origin aan, een prequel-reeks op The Witcher.

The Witcher: Blood Origin is een minireeks van zes afleveringen. Het verhaal speelt zich 1200 jaar voor de gebeurtenissen in de The Witcher af en vertelt het ontstaan van de allereerste Witcher in de elfenwereld.

Ook krijgen we voor het eerst de zogenaamde 'conjunction of the spheres' te zien, het moment waarop de verschillende werelden van monsters, de mens en elfen samenkomen en de wereld vormen zoals we die kennen uit de boeken, games en tv-reeks.

Het is nog niet geweten wanneer de opnames van de reeks beginnen. Ook op het vlak van casting is nog niets bekend.

Wel weten we welk creatief talent achter de reeks zit. Declan de Barra is showrunner voor The Witcher: Blood Origin. Hij schreef eerder al mee aan The Witcher tv-reeks en werkte daarvoor aan The Originals en Iron Fist.

Bekijk op YouTube

Lauren Schmidt Hissrich, die showrunner is voor de Witcher tv-reeks, is executive producer. Andrzej Sapkowski, bedenker en schrijver van The Witcher, is een creative consultant en bepaalt mee het verhaal.

Het is een drukke dag voor Witcher-nieuws. Eerder vandaag kwamen we te weten dat de opnames voor The Witcher seizoen 2 binnenkort opnieuw beginnen na een pauze door corona.

Read this next