Skip to main content

Neonazisymbool ontdekt in Warzone

Benieuwd naar de uitleg van Activision...

Een alerte speler van Call of Duty: Warzone heeft opgemerkt dat een bepaald embleem in de game verdacht veel lijkt op een neonazisymbool. Het embleem in kwestie is niets anders dan een eenvoudige kleurenwissel van het logo van de Azov Battalion, een extreemrechtse groepering uit Oekraïne.

Terwijl die groep een paars logo op een gele achtergrond gebruikt, is dat in Warzone het tegenovergestelde. Het embleem in kwestie maakt deel uit van de Chimera Pack, betaalde DLC die al sinds begin 2020 in de game zit. Vermoedelijk zit het logo dus ook al sinds dan in Warzone.

Links het embleem uit Warzone, rechts het logo van de Azov Battalion. Afbeelding via pcgamer.com

Los van de kleuren is het symbool gebaseerd op de 'wolfsangel', een oud Germaans symbool dat ook al door de nazi's werd gebruikt. Ook andere extreemrechtse groepen zoals Aryan Nations maakten er al gebruik van.

Activision heeft voorlopig nog niet gereageerd op het nieuws. Vermoedelijk wordt het symbool echter snel uit de game verwijderd. Dan nog blijft het echter de vraag hoe de 'wolfsangel' in de eerste plaats in de game is gekomen.

Het nieuws is des te opvallender aangezien Activision normaal gezien streng optreedt tegen neonazisymbolen. Zo werd vorig jaar het OK-gebaar verwijderd uit Warzone en Modern Warfare omdat bepaalde extreemrechtse bewegingen dat gebaar ook gebruiken.

Read this next