Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Need for Speed tips en tricks

Alle Need for Speed tips en tricks op een rij. Leer correct driften, sturen, remmen, bochten nemen en snel geld verdienen.

Met de nieuwste Need for Speed (2015) keert Ghost Games helemaal terug naar de getunede auto's, supersnelle nitro races, politieachtervolgingen en open wereld avonturen.

Bovendien is de game altijd online, dus elke fout die je maakt kan tegen je gebruikt worden. Daarom is het belangrijker dan ooit dat je basis goed zit en dat je natuurlijk enkele geheime wapens achter de hand houdt.

We hebben een aantal Need for Speed tips voor je samengesteld waarmee je de competitie kunt vernederen. Op de volgende pagina's leren we je hoe je correct moet driften, remmen, sturen en bochten nemen. Bovendien hebben we een aparte gids die je alles leert over het tunen van je auto. En bekijk tenslotte ook beneden deze pagina voor enkele algemene tips.

Veel race-, drift- en tuningplezier!


Need for Speed Race- en Drifttips

Need for Speed Tuning tips


De 8 belangrijkste Need for Speed tips

Je kunt altijd fast travel gebruiken

Niet veel mensen beseffen dit, maar je kunt fast travel altijd gebruiken om elk event te warpen. Druk omhoog op de D-pad om de kaart te bekijken, kies een race door op A te duwen op Xbox One of X op PS4. Zodra je dat gedaan hebt, duw je je stick rechts of druk je op rechts van de D-pad om de 'teleport' optie te selecteren.

Je kunt ook op elk moment terugkeren naar de garage door op de View-knop op Xbox One of de touchpad op PS4 te drukken. Als je aan het racen bent, staat automatisch de 'Jump to the garage'-optie geselecteerd. Als je al in je garage bent, is je optie om de garage te verlaten. Erg handig om zo min mogelijk tijd te verspillen.

Leer jezelf oriënteren

De wereld van Need for Speed is verdeeld in duidelijke gebieden. Je hebt Crescent Mountains en Burnwood in het noorden, South Port en Royal Park in het oosten en Franklin Terrace en El Rey in het zuiden en zuid-westen. Elk van deze omgevingen biedt een unieke omgeving die zich richt op een specifieke rijstijl (speed, drift, outlaw, etc...) De wegen van de Crescent Mountains bijvoorbeeld zijn meer geschikt voor driften dan de rest van de stad. Ze zijn breed, hebben veel bochten en geven je de ruimte om kleine fouten te maken maar toch te blijven driften.

De drukke straten van Burnwood of de steegjes van Royal Park zijn uitstekend om een politie-achtervolging in te zetten en de politie vervolgens ook snel weer kwijt te geraken. Er zijn veel plekken om je te verbergen en je kunt gebruik maken van tegenliggers om de politie te blokkeren.

Het is dus best dat je eerst de gehele kaart van Need for Speed verkent en in elk gebied 5 tot 10 minuten spendeert om te leren welk type speelstijl er het mees geschikt is. Je moet daarom nog niet alle geheime plekjes of shortcuts vinden, maar als je bepaalde types events moet spelen of een specifieke rep meter moet vullen weet je tenminste waar je terecht kan.

Zoek onderdelen in de spelwereld

Er is een soort loot systeem in Need for Speed. Er zijn auto-onderdelen verspreid over het hele gebied die je moet verzamelen. Sommige van deze auto-onderdelen kunnen gebruikt worden op alle auto's, sommige enkel op specifieke modellen.

Als je deze onderdelen ziet, moet je echt altijd de tijd nemen om ze even op te rapen, vooral in het begin van de game wanneer je weinig geld hebt. Dan is een gratis upgrade altijd erg handig. Wanneer je een onderdeel opraapt, komt deze automatisch in je inbox terecht.

Gebruik je gevonden onderdelen

De volgende keer dat je in je garage bent, check je je inbox door op één van je auto's te klikken en vervolgens naar het meest linkse icoon te gaan.

Wanneer je daarop klikt, zie je de onderdelen die je verzameld hebt in de wereld en kan je onmiddellijk zien welke onderdelen met welke auto's passen. Haal de onderdelen uit je inbox en selecteer vervolgens Performance Customization. Hier zal je alle gevonden onderdelen terugvinden, onder elke categorie waartoe ze behoren. Wanneer je het onderdeel selecteert, zal het zeggen dat je deze al in stock hebt.

Zorg wel dat je steeds helemaal links start in elke categorie, want soms staan de onderdelen lager dan degene die je al gebruikt, zonder dat deze noodzakelijk slechter is.

Herspeel oude races om snel geld te verdienen

Na de eerste paar story events heb je genoeg geld om een paar upgrades te kopen voor je auto. Het echte geld verdien je echter door oude, gemakkelijke events opnieuw te spelen. Deze betalen erg goed en je moet er weinig voor doen.

Selecteer gewoon één van de events die je al gespeeld hebt op de kaart en teleport er naartoe voor maximale efficiëntie. Na vier of vijf races heb je gemakkelijk 10.000 dollar. Dat is gemakkelijk verdiend op minder dan een uur!

Koop Nitrous als eerste upgrade

Om een of andere bizarre reden heeft je auto niet automatisch Nitrous. Dit moet echt je allereerste aankoop zijn zodra je het geld hebt. De eerste beschikbare Nitrous upgrade is goedkoop en niet fantastisch, maar het is beter dan niets zo vroeg in de game.

Er zijn twee types Nitrous: de eerste soort genaamd Time Refill vult automatisch. Om de andere te vullen moet je driften, slipstreamen of even door de lucht zweven. Dit type Nitrous heet Action Refill. Je kunt zelf kiezen welke soort je kiest, maar Time Refill is de luie, gemakkelijke optie.

Hoe hoger de capaciteit van je Nitrous, hoe duurder dat ze worden. Check dus zeker op voorhand wat de capaciteit is voordat je iets koopt. De grootste die we tot hier toe gezien hebben is 15lb, de kleinste 5lb. Je kunt dit later natuurlijk nog aanpassen, maar je wil geen geld verspillen.

Pas het rijgedrag van je auto aan je rijstijl (drift of grip) aan

Nu dat je heel wat geld hebt uitgegeven aan upgrades voor je auto, moet je ook beslissen wat voor chauffeur je bent. Zoek je vooral fun tijdens het rijden en zwier je je auto bij elke bocht in een drift of houdt je het hoofd eerder cool en kies je enkel voor auto's met een stevige grip op de rijbaan?

Als je je auto selecteert in de garage en de Handling Tuning optie kiest, zie je bovenaan een slider waarmee je het evenwicht tussen de twee stijlen kan aanpassen. Alle kleine tuning aanpassingen die je gemaakt hebt zullen echter wel komen te vervangen als je met deze grote slider begint te werken.

Je kunt ook de druk van je banden of je stuur aanpassen om nauwkeurig het rijgedrag van je auto te personaliseren.

Eén iets dat je nooit mag vergeten: Je kunt dit elk moment dat je wil aanpassen. Dus het is zeker een slimme tactiek om je auto te tunen zodat hij goed kan driften vlak voor een drift challenge en vlak voor je een sprint race start, je auto een sterke grip te geven. Wees slim!

Koop een betere auto

In alle eerlijkheid: de drie auto's waar je uit kan kiezen sucken. Je kunt ze verbeteren met upgrades, maar dat is maar tot op zekere hoogte. Zodra je zo'n 25.000 dollar hebt verzameld ga je willen uitkijken naar een nieuwe auto. Bijna alles wat verkrijgbaar is, is beter dan je roestbak, zelfs mét upgrades.

Klassiekers zoals de Nissan Skyline, de verschillende BMW M-varianten en nog een aantal mooie auto's kunnen vanaf nu de jouwe zijn. Dus verspil niet teveel geld aan het verbeteren van je eerste auto wanneer je wat kan opsparen en meteen een veel betere kan hebben. De game wordt niet snel erg moeilijk dus je hebt er de ruimte voor. Je zal het verschil onmiddellijk voelen en merken dat de investering het dubbel en dik waard is.


- Op de volgende pagina leren we je alles over Bochten Nemen in Need for Speed.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Need for Speed

PS4, Xbox One, Nintendo GBA, PC

Related topics
Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Reacties