Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Need for Speed: Rivals niet in de planning voor Wii U

Electronic Arts gaat het grote publiek achterna.

Need for Speed: Rivals is niet in ontwikkeling voor de Wii U, omdat de Wii U-versie van voorganger Most Wanted niet voldoende heeft verkocht. Dat vertelt Ghost Games' Craig Sullivan in een interview met The Sixth Axis.

"Rivals wordt gemaakt voor nieuwe hardware, dus je moet beslissen op welke platformen je wil focussen," verklaart Sullivan. "Het team bestaat uit 200 man, die aan alle verschillende versies van de game werken... maar het houdt natuurlijk ergens op. Daarom besloten we ons te focussen op het grote publiek."

De racegame draait op de Frostbite 3-engine, een engine die niet is geoptimaliseerd voor de Wii U. Daardoor slaan ook games als Dragon Age: Inquisition en Battlefield 4 de Wii U over. Om dezelfde reden komt er geen Rivals-versie uit voor de PlayStation Vita.

Need for Speed: Rivals ligt inmiddels in de winkel. Benieuwd naar wat er van de game geworden is? Lees dan zeker onze Need for Speed: Rivals review!

Over de auteur
Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties