Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Need for Speed Rivals aangekondigd

Verschijnt eind dit jaar voor huidige en next-gen consoles.

Na enkele afbeeldingen te hebben getoond via verschillende social media is het nu ook officieel: er komt een nieuwe game in de Need for Speed-franchise met de titel Need for Speed Rivals.

Rivals wordt ontwikkeld door Criterion (verantwoordelijk voor Burnout en de Need for Speed Most Wanted van vorig jaar) en Ghost Games, een jonge studio in Zweden. De game zal in november verschijnen voor de huidige en volgende generatie consoles (uitgezonderd de Wii en Wii U) en PC.

De game speelt zich af in Redview Country, een open wereld waar spelers zowel de rol als straatracer als agent in een superauto kunnen aannemen. Net zoals in Most Wanted probeert die eerste groep de beruchtste racer te worden in de stad terwijl de agenten hem moeten zien in te rekenen.

Spelers kunnen zowel het uiterlijk als de prestaties van hun wagens aanpassen. Hoever deze aanpassingen zullen gaan, is nog niet duidelijk.

Ook deze game zal op DICE's Frostbite 3 engine draaien. De grafische prestaties zullen op de huidige generatie echter wat moeten worden teruggeschroefd, wist EA te melden. Daarnaast keert ook Autolog terug, maar in minder gedetailleerde mate. Er waren wat te veel statistiekjes in Most Wanted zodat spelers de bomen door het bos niet meer zagen, meent EA.

Een nieuw systeem waar men voor Rivals aan werkt heet AllDrive en zorgt ervoor dat er naadloos kan worden overgegaan van single- naar multiplayer of co-op. Als jij en je vriend bijvoorbeeld aan een zelfde opdracht bezig zijn en elkaar zouden kruisen in ieders aparte spelwereld, dan kan het spel ervoor zorgen dat de twee aparte spelletjes worden samengevoegd tot een co-op uitdaging in een versie van Redview Country waar zowel jij als je vriend in aanwezig zijn.

Naast betere graphics krijgen de PS4 en Xbox One versies van Rivals ook enkele andere voordelen tegenover de versies op current gen. Zo kunnen er op de next-gen consoles meer spelers samenspelen en kunnen andere manieren worden gebruikt om met het spel te communiceren zoals Xbox One's SmartGlass.

Need for Speed: Rivals ligt inmiddels in de winkel. Benieuwd naar wat er van de game geworden is? Lees dan zeker onze Need for Speed: Rivals review!

Over de auteur
Niels Jani avatar

Niels Jani

Tekstspuier

Niels heeft een ongezonde obsessie voor alles wat met gamen te maken heeft. Zijn therapeut raadde hem dan ook aan om voor Eurogamer te beginnen schrijven.

Reacties