Skip to main content

Need For Speed Payback - Release, gameplay, trailer en alles wat we weten

Snel en furieus.

De geruchten waren er al, maar nu is het zeker: een nieuwe Need For Speed komt eraan scheuren. Dit najaar maak je namelijk in Need For Speed Payback het asfalt onveilig. Met opgefokte bolides, spectaculaire achtervolgingen en een vendetta tegen de onderwereld is de link met Fast & Furious snel gemaakt. Benieuwd wat er allemaal onder de motorkap zit? Hier lees je alles wat je over de racegame moet weten.

Need For Speed Payback Releasedatum

De Need For Speed Payback release is 10 november 2017. De game komt voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One uit.

Heb je overigens een EA Access- of Origin Access-abonnement, dan heb je recht op Play First Trial. In dat geval kun je al vanaf 2 november 2017 maximaal tien uur de game spelen. Daarnaast krijg je tien procent korting bij de aanschaf van de digitale versie van de game.

Bekijk op YouTube

Need For Speed Payback Verhaal en setting

Need For Speed Payback speelt zich in de criminele onderwereld van Fortune Valley af. De game draait om het trio Tyler, Mac en Jess. Zij hebben alle drie een appeltje te schillen met The House, een criminele organisatie die in de schimmige krochten van de stad opereert. Het is aan jou om via uitdagingen en evenementen respect bij de criminelen af te dwingen. In een behoorlijke snelle bolide, welteverstaan.

Verwacht onder meer races, heist-missies en politieachtervolgingen, waarbij hevige crashes en explosies niet geschroomd worden. Uitvoerend producent Marcus Nilsson spreekt zelfs van 'op-het-puntje-van-je-stoel-momenten' en 'blockbuster racebeleving'. Met aspecten als de criminele onderwereld, wraak en snelle auto's heeft ontwikkelaar Ghost Games duidelijk inspiratie bij de Fast & Furious-films opgedaan.

Fortune Valley is een fictieve stad die veel van Las Vegas wegheeft. In de eerste Need For Speed Payback-trailer zie je namelijk de karakteristieke casino's en neonverlichting. Maar ook scheur je over de stoffige wegen in de woestijn buiten de stad. Net als in Ventura Bay uit de vorige Need For Speed-game betreft het een open wereld, waar je je dit keer echter niet alleen in het nachtleven begeeft.

Bekijk op YouTube

Need For Speed Payback Gameplay

In Need For Speed Payback draait de gameplay hoofdzakelijk om het aangaan van races, missies en uitdagingen. Ook is het mogelijk weddenschappen af te sluiten om zo je portemonnee te spekken. Auto's zijn in een vijftal klassen onderverdeeld: Race, Drift, Off-Road, Drag en Runner. Aangezien elk wagentype zijn voor- en nadelen heeft, is het wel zo handig je wagenpark uit te breiden. Ghost Games spreekt van 'de meest diepgaande customization uit de serie'. Zo is het mogelijk een verlaten autowrak op te sporen en dat in je garage tot een supercar te tunen. Auto-onderdelen verzamel, win of koop je.

Zoals eerder vermeld kruip je in de huid van drie personages. Tyler wordt 'The Racer' genoemd, Mac is 'The Showman' en Jess staat bekend als 'The Wheelman'. De bijnamen suggereren verschillende rijstijlen waarmee je aan je reputatie kunt werken. Zo is het aannemelijk dat je met bijvoorbeeld het behalen van hoge snelheden, afschudden van de politie en driften door de bochten punten scoort. Electronic Arts komt later met meer details.

Overigens is Need For Speed Payback offline speelbaar. Electronic Arts en ontwikkelaar Ghost Games hebben eerder laten weten dat voor de singleplayermodus van de arcaderacer geen internetverbinding vereist is.

Achter de schermen

De ontwikkeling van Need For Speed Payback wordt door Ghost Games verzorgd. De Zweedse ontwikkelaar is een dochterbedrijf van Electronic Arts en werkte eerder aan Need For Speed Rivals (2013) en Need For Speed (2015). Met een tussenpoos van twee jaar doorbrak Electronic Arts daarmee voor het eerst de jaarlijkse cyclus van een nieuwe Need For Speed. Ghost Games deed met Need For Speed een dappere poging om terug naar de roots van de serie te gaan, maar de reboot had wel wat haken en ogen. De studio zegt dat de feedback van de fans zeer nuttig was voor de ontwikkeling van het nieuwe deel.

Need For Speed Payback Pre-order en special editions

Bij een Need For Speed Payback pre-order krijg je een Platinum Car Pack. Dat bestaat uit vijf wagens, namelijk de Nissan 350Z 2008, Chevrolet Camaro SS 1967, Dodge Charger R/T 1969, Ford F-150 Raptor 2016 en Volkswagen Golf GTI Clubsport 2016. Ook krijg je een exclusieve Platinum Blue Tire Smoke.

Naast de normale versie is er ook een speciale uitgave van 79,99 euro:

Need For Speed Payback Deluxe Edition

  • Game
  • Platinum Car Pack
  • Drie dagen Early Access
  • Exclusieve NOS-kleur, nummerbord en leaderboard icoon
  • 5 shipments
  • 5 procent Rep Bonus
  • 10 procent korting op in-game aankopen

Read this next