Skip to main content

Need For Speed - 5 dingen die je moet weten

Nu ook driftend op je pc.

PlayStation 4- en Xbox One-spelers konden al vanaf eind vorig jaar de straten onveilig maken. Na vier maanden wachten zijn pc-gamers aan de beurt. Ontwikkelaar Ghost Games grijpt in Need For Speed terug naar straatraces en getunede wagens, maar hoe zat het ook alweer? We zetten even snel de vijf belangrijkste aspecten voor je op een rijtje.

1. Need For Speed is een reboot

Voor het eerst in jaren lag er niet een jaarlijkse release in de schappen. Na een korte sabbatical komt Ghost Games met een reboot van de serie op de proppen. De ontwikkelaar gaat terug naar de roots en haalt daarbij Underground, Most Wanted en Hot Pursuit aan als inspiratie. Need For Speed is een open wereld arcaderacer waarin het opnieuw volledig om illegale straatraces en sleutelen in je garage draait.

2. Zonder online verbinding kun je niet spelen

Om Need For Speed te kunnen spelen, moet je altijd online zijn. De bekendmaking daarvan zorgde voor hevige kritiek, maar volgens de ontwikkelaar is het cruciaal voor het sociale aspect van de game. Zo kun je niet alleen andere spelers op de server uitdagen, maar ook via de Autolog statistieken van je vrienden zien of Daily Challenges aangaan.

3. Er zijn vijf speelstijlen

Er zijn verschillende manieren om tijdens het racen punten te behalen. Die zijn onderverdeeld in vijf categorieën: Speed, Style, Build, Crew en Outlaw. Gezamenlijk vormen ze je REP. Het opbouwen van je reputatie is nodig om nieuwe missies of onderdelen van je auto vrij te spelen.

4. Je kunt naar hartenlust tunen

In deze reboot staat de ondergrondse autocultuur centraal. Je kunt dus weer naar hartenlust je auto's tunen. Een dikke spoiler, speciale stickers of net onder de motorkap alles tot in detail aanpassen? Het is allemaal mogelijk. Je kunt daarbij ook het rijgedrag gedetailleerd instellen. Ben je meer voor strak door bochten scheuren, of gids je je wagen liever met een welgemikte drift? De keuze is volledig aan jou.

5. De pc-versie heeft hogere framerate en ondersteunt 4K

De pc-versie van Need For Speed heeft in tegenstelling tot de consoleversies geen locked framerate. Je kunt deze dus zelf bepalen. Een ander verschil is dat de game op de pc in 4K-resolutie gespeeld kan worden.

Minimale systeemeisen:

  • Besturingssysteem: 64-bit Windows 7 of hoger
  • Processor: Intel Core i3-4130 of vergelijkbaar model met 4 hardware threads
  • Geheugen: 6GB RAM
  • Videokaart: NVIDIA GeForce GTX 750 Ti 2GB, AMD Radeon HD 7850 2GB of vergelijkbaar model met 2GB geheugen
  • Harde schijf: 30 GB vrije ruimte

Aanbevolen systeemeisen:

  • Besturingssysteem: 64-bit Windows 7 of hoger
  • Processor: Intel Core i5-4690 of vergelijkbaar model met 4 hardware threads
  • Geheugen: 8GB RAM
  • Videokaart: NVIDIA GeForce GTX 970 4GB, AMD Radeon R9 290 4GB of vergelijkbaar model met 4GB geheugen
  • Harde schijf: 30 GB vrije ruimte

De Need For Speed review op de PlayStation 4 en Xbox One lees je hier. Wil je meer over driften, tunen en geld verdienen weten? Lees dan onze Need For Speed tips & tricks.

Bekijk op YouTube

Read this next