Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Need For Speed 2022 release - Waar en wanneer kun je NFS 2022 kopen?

Alles wat je over de racegame moet weten.

Hoewel Need For Speed 2022 nog niet officieel door Electronic Arts onthuld is, kan het niet lang meer duren voordat het gaat gebeuren. Het is namelijk verre van een geheim dat de game in ontwikkeling is én zo goed als zeker nog dit jaar voorbij komt driften.

Maar wanneer is de Need For Speed 2022 release precies? En op welke platforms is dat? Vragen, vragen… Wij sprokkelen daarom regelmatig alle informatie over de racegame bij elkaar, zodat je na het lezen van dit handige overzicht helemaal up-to-date bent.

Op deze pagina:


Need For Speed 2022 release - Wanneer kun je NNFS 2022 kopen?

Hoewel de game nog niet officieel aangekondigd is, staat het wel vast dat het in volle ontwikkeling is. Begin 2021 werd de lancering tot nader order uitgesteld, zodat Criterion Games de collega’s van Dice volledig kon bijstaan in de ontwikkeling van Battlefield 2042. Met meerdere Need For Speed- en Burnout-games in het verleden keert de ontwikkelaar dus na wat genre-uitstapjes terug naar zijn roots. Daarnaast is de studio gefuseerd met Codemasters Cheshire dat door EA is overgenomen. Samen met coronamaatregelen was uitstel daarom niet verwonderlijk.

In de meest recente kwartaalcijfers heeft EA echter een overzicht van alle geplande releases van het financieel jaar 2023 gepresenteerd. Daarin staat voor Q3 onder meer ‘Need For Speed’ gepland, wat tussen 1 oktober en 31 december van dit jaar is. Kijkend naar het afgelopen decennium heeft de uitgever de NFS-games altijd in november uitgebracht. We durven het daarom wel aan om te stellen dat de Need For Speed 2022 release in november van dit jaar is.

Volgens VentureBeat-journalist Jeff Grubb komt Need For Speed 2022 op pc, PlayStation 5 en Xbox Series X/S uit. In andere woorden: de racegame komt volgens hem niet op de PlayStation 4 en Xbox One uit. De reden daarvoor zou zijn dat Criterion Games zich zo volledig op de ontwikkeling van de current-gen versies kan richten en geen kostbare tijd kwijt is aan het optimaliseren van de versies op de vorige generatie consoles. Of dit echt zo is, moet tijdens de officiële onthulling van de arcade racer blijken.

De hamvraag is: wanneer wordt de Need For Speed 2022 door Electronic Arts officieel aangekondigd? Er is dit jaar geen EA Play Live, wat normaliter het podium bij uitstek is om grote aankondigingen te doen. Toch is de verwachting dat de uitgever deze zomer meer over de racegame uit de doeken gaat doen. Volgens geruchten speelt de game zich in de open wereld genaamd Lake Shore City af, wat geïnspireerd op Chicago is. Daarnaast krijgt Need For Speed 2022 een nieuwe art style waarin fotorealistische graphics met animé-elementen gecombineerd gaat worden.

Over de auteur

Yvo Kieviet avatar

Yvo Kieviet

Taalfirtuoos

Overdag kantoorslaaf, 's nachts superheld. En tussendoor ook nog eens fervent gamer. Heeft overigens een bloedhekel aan bakfietsen.

Reacties