Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Nederlandse Blue Label Studio onthult I Will Escape

Eerste deel in trilogie.

De Rotterdamse onafhankelijke ontwikkelaar Blue Label Studio kondigt diens debuutgame aan, I Will Escape. De third-person action-adventuregame is het eerste deel in een geplande trilogie.

In I Will Escape ontsnap je aan een gevangenis, waarin het leger experimenteert op de gevangenen. De focus ligt op stealth. Zodra je wordt gezien is het Game Over en begin je de hele game opnieuw. Onderweg vind je notities die je meer vertellen over de spelwereld.

De game wordt ontwikkeld met de open source Blender Game Engine, die je toelaat I Will Escape zelf aan te passen. Volgens Blue Label Studio is er nog nooit zo'n grote game met Blender gemaakt. Het doel van I Will Escape is mede om aan te tonen waar gratis, open source software toe in staat is.

I Will Escape komt in het derde kwartaal van 2014 uit voor de pc, Mac en Linux. De game komt beschikbaar via Desura en via Steam, zodra deze door het Greenlight-proces is geloodst. Blue Label Studio geeft aan dat je zo'n drie uur nodig hebt om de credits te halen.

Getagged als

Over de auteur

Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties

More Nieuws

Meest recente artikelen