Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

NCsoft aangeklaagd door 64-jarige vrouw

Zuid-Koreaanse wil haar zeldzame zwaard terug.

Een 64-jarige vrouw in Zuid-Korea heeft NCsoft eerder dit jaar aangeklaagd voor het verlies van een item in Lineage, een MMORPG uit 1998. Het zeldzame zwaard heeft een waarde van $28.000, omgerekend €20.476.

De vrouw verklaart dat ze het item heeft verloren door een fout tijdens het 'enchanten' van haar uitrusting. Het enchanten van voorwerpen gaat niet zonder consequenties in de vijftien jaar oude game. Wanneer een poging mislukt wordt het voorwerp vernietigd. De vrouw claimt dat ze in dat proces per ongeluk haar zeldzame Jin Myung Hwang's Conduct zwaard heeft aangeklikt.

De game log laat echter zien dat de Zuid-Koreaanse van tevoren speciale items heeft gekocht om haar kansen te verhogen. Tevens ging ze naderhand verder met het verbeteren van haar andere items. Op basis van deze feiten heeft de rechtbank haar aanklacht verworpen, waardoor de uitgever geen vervolgstappen hoeft te ondernemen.

Getagged als
Over de auteur
Marcel de Jong avatar

Marcel de Jong

Avonturier

Marcel maakt zich helemaal druk om dingen die er niet toe doen. Hij droomt nog dagelijks over een bestaan als avonturier, maar beklimt alleen de pen. Het liefste wil hij van alles weten over motorolie, media en de andere kant van de wereld.

Reacties