Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

NBA Jam-franchise rijst uit het graf

EA maakt exclusieve Wii-titel.

Goed nieuws voor de fans! Electronic Arts heeft bekend gemaakt dat hun Canadese studio bezig is met een nieuw spel in de NBA Jam-franchise. Het spel zal exclusief voor de Wii verschijnen.

NBA Jam was in de jaren '90 een populaire franchise. Basketbal wordt in de games herleidt tot een pure arcade aangelegenheid. Matches worden 2-tegen-2 gespeeld en de spelers hebben bovenmenselijke attributen. Sprongen van drie meter hoogte resulterend in een supercoole slam dunk zijn niet zeldzaam en spelers hebben al eens de neiging om spontaan in brand te vliegen na drie keer achtereenvolgend te scoren, waardoor ze nog sneller en sterker worden. Na het faillissement van Midway werd de franchise overgekocht door EA. Bedenker van de franchise Mark Turmell werkt mee aan het spel.

NBA Jam kunnen we dit jaar nog verwachten. Er zijn nog geen screenshots of video's vrijgegeven.

Getagged als

Over de auteur

Jasper Segers avatar

Jasper Segers

Heel Belangrijk

Jasper nadert een decennium-lange carrière bij Eurogamer en leidt tegenwoordig dit zooitje ongeregeld. Staat zowel bekend om zijn gebrek aan geduld met games als om zijn liefde voor The Witness en Europa Universalis. Ook heeft hij veel sterke meningen over films.

Reacties