Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

NBA 2K13-nieuwtjes

Met onder andere Jay-Z en Move en Kinect.

Voor de lage landen zijn de nieuwe FIFA en Pro Evolution Soccer steevast de twee interessantste sportgames van het jaar. Maar qua sfeer, sportbeleving en authenticiteit komt er de laatste paar jaren geen enkele game in de buurt van de NBA 2K-serie. De basketbalgame scoort telkens hoge reviewcijfers en ook NBA 2K13 lijkt weer een geweldige editie te worden. De laatste nieuwtjes hierover even op een rijtje:

Niemand minder dan Jay-Z is door uitgever 2K Games gestrikt als executive producer van de game. 2K's vice president van marketing, Jason Argent, heeft het een en ander uitgelegd over de bijdrage die Jay-Z als executive producer van NBA 2K13 zal vervullen.

"Als je kijkt naar het complete merk NBA, dan is het basketbal zelf natuurlijk de motor daarvan. Toch komt er veel meer bij kijken. Het draait ook om muziek, de cultuur en vermaak. Dat gevoel wilden we in de nieuwe game verwerken. Jay-Z is een groot fan van de serie, dat was erg belangrijk voor ons. En daarbij is hij natuurlijk al actief voor de NBA als mede-eigenaar van de Brooklyn Nets. Met zijn iconische status in de muziekindustrie, zijn invloed op cultureel en creatief gebied is dat een pakket dat we graag wilden toevoegen aan NBA 2K13."

Gelukkig hoeven we niet te vrezen voor een overload aan de rapper in het spel. "Zijn invloed is merkbaar, maar het ging uiteindelijk om het grote artistieke plaatje. Jay-Z heeft de soundtrack van de game samengesteld en denkt actief mee over het totaalplaatje voor de game, maar dit gaat niet om promotie van de artiest Jay-Z. Hij heeft geen centrale rol in onze advertenties en ook bijvoorbeeld hem als speelbaar personage implementeren past niet in onze visie."

'NBA 2K13 Jay-Z trailer' Maar verder heeft hij geen centrale rol in de advertenties...

Dat geeft mij weer een mooi bruggetje naar het volgende nieuws; 2K Games heeft de soundtrack van de game bekend gemaakt. Zoals altijd is het weer een mooi lijstje met veelal hiphop-tracks. Het gaat om 24 nummers, die dus zorgvuldig zijn uitgekozen door Jay-Z, waarvan hij er zelf zes voor zijn rekening neemt:

Jay-Z - Pump it Up (Freestyle)

Jay-Z - Run This Town

Jay-Z - The Bounce

Jay-Z - On To The Next One

Jay-Z - Public Service Announcement

Jay-Z - H.A.M. (Instrumental)

The Hours - Ali in the Jungle

Too Short - Blow the Whistle

Eric B. and Rakim - I Ain't No Joke

Phoenix - 1901

Puff Daddy and the Family - Victory

Daft Punk - Around The World

Santigold - Shove It

Kanye West - Amazing

The Dirty Projectors - Stillness is the Move

Nas - The World is Yours

Coldplay - Viva La Vida

Roy Ayers - We Live in Brooklyn Baby

Justice - Stress, Kanye West - We Major

Mobb Deep - Shook Ones Pt. II

Meek Mill - Ima Boss

Kanye West - Mercy

U2 - Elevation

Het derde en laatste nieuwtje gaat over de implementatie van PlayStation Move-besturing in de game. Of beter gezegd, het ontbreken daarvan. PlayStation-bezitters mogen hun vlammende toverstok lekker in de kast laten liggen als het gaat om NBA 2K13, maar 2K Games heeft nog geen uitleg gegeven waarom ze deze keuze hebben gemaakt. NBA 2K12 had wel een aparte modus voor de bewegingscontroller van Sony en liet NBA ster Kobe Bryant dit zelfs demonstreren op een persconferentie.

Gamers met een Kinect kunnen dan wel weer uit te voeten met hun gadget. Voice commands worden geregistreerd door de sensor en kunnen gebruikt worden om andere spelers aan te sturen in een wedstrijd tegen de computer. Online behoort dit niet tot de mogelijkheden. Net als in FIFA 13 is het onverstandig om scheldwoorden te spugen richting je Kinect, want scheidsrechters zullen dit als overtreding beoordelen.

NBA 2K13 ligt vanaf 5 oktober in de winkelschappen.

Over de auteur

Thomas Mak avatar

Thomas Mak

Editor Eurogamer Benelux

Thomas is een gamer met een lichte identiteitscrisis. Hij speelt het liefst een point and click adventure om daarna verder te gaan met een sportgame. Vervolgens schuift hij een singleplayer shooter in zijn 360 om de dag of te sluiten met een action-adventure met rpg elementen. Thomas speelt alles, behalve een Japanse rpg. Tsja, je moet ergens een grens trekken.

Reacties