Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Naughty Dog bedankt ontwikkelaars

Onder andere Bungie en Infinity Ward.

Dat we helemaal weg zijn van Uncharted 2: Among Thieves is geen geheim meer sinds we onze review online hebben geplaatst. Het spel ging terecht aan de haal met een perfecte score, en dat is de eerste keer dat we deze weggeven op Eurogamer België. Ontwikkelaar Naughty Dog mag trots zijn op hetgeen ze hebben gemaakt, en blijkbaar willen zij ook enkele bedankjes doen aan sommige van hun collega's binnen de industrie.

Wanneer de credits van Uncharted 2 over je scherm rollen zie je dat het team van ontwikkelaars een dankwoordje stuurt richting Insomniac (Resistance / Ratchet & Clank), Ready at Dawn (God of War: Chains of Olympus / Daxter) en Sucker Punch (InFamous). Deze drie bedrijven zijn allemaal redelijk exclusief verbonden aan Sony en dus is het niet heel verwonderlijk dat ze op de een of andere manier een handje hebben geholpen tijdens het produceren van Drake's meest recente avontuur.

Vooral het opduiken van Bungie en Infinity Ward deed menig PS3-fanboy opspringen in zijn of haar stoel. Bungie is verantwoordelijk voor de Halo-titels die tot nu toe enkel voor de Xbox 360 en PC verschenen zijn. Infinity Ward, bekend van Call of Duty: Modern Warfare, brengt haar spellen multiplatform uit en heeft geen echte relatie met Sony. Neil Druckmann van Naughty Dog geeft wat uitleg.

"We zijn erg open wanneer het aankomt op technologie delen. We wisselen deze uit met andere ontwikkelaars, alsook ideeën. In de aftiteling van Uncharted 2 wouden we er zeker van zijn dat we iedereen konden bedanken die ons op de een of andere manier heeft bijgestaan bij het ontwikkelen van ons allernieuwste spel."

Erg netjes Naughty Dog, erg netjes!

Reacties