Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Nathan Fillion over de Unchartedfilm

En de rol die hij niet kreeg.

Na de aankondiging dat David O. Russell definitief de regie van de Unchartedfilm op zich zou nemen, liet Firefly- en Castle-acteur Nathan Fillion via een tweet weten dat hij graag in de huid zou willen kruipen van Nathan Drake. En om eerlijk te zijn, de man heeft zowel qua uiterlijk als qua speelstijl enorm veel weg van de sarcastische avonturier.

Maar het mocht niet baten. De regisseur is nogal een grote fan van een bepaalde acteur met wie hij al verscheidene films heeft gemaakt, net zoals Tim Burton Johnny Depp heeft bijvoorbeeld. Eind november 2010 kondigde O. Russell dan ook aan dat Mark Wahlberg (Shooter, Max Payne, The Fighter, The Departed,...) Nathan Drake zal vertolken.

Verder zou hij graag Robert de Niro in de rol van Drake's vader zien, terwijl hij hoopt dat Joe Pesci diens nonkel wilt spelen. Pittig detail: beide personages komen niet eens in de games voor. Gewaagde zetten die wel eens heel wat teleurgestelde fans zouden kunnen opleveren, als je het ons vraagt.

Nathan Fillion, de acteur die zijn droomrol aan hem zag voorbijgaan, lijkt het alvast sportief op te nemen, en dat liet hij recent dan ook weten in een podcast: "Je weet dat ik graag iets in de stijl van Indiana Jones zou willen doen, dat is één van mijn grootste helden aller tijden. A. Je kunt het de man (David O. Russell, red) niet kwalijk nemen om te werken met iemand met wie hij al eerder heeft gewerkt en B. ik denk dat Mark Wahlberg een getalenteerd man is. Ik vind dat hij fantastisch werk aflevert en een grote internationale ster is, iets dat ik niet ben. Ik ben het niet. Ik zal het worden."

Hij sloot af met: "Natuurlijk zou ik het graag gedaan hebben, maar ik kan niemand de keuzes die ze maken kwalijk nemen. Je wilt een film maken op de manier die jij wilt en ondertussen een fantastische tijd beleven."

De verfilming van Uncharted staat gepland voor een release in 2013.

Over de auteur

Odin van Schoote avatar

Odin van Schoote

Benelux Editor

Odin is redacteur sinds januari 2010 en kan het best worden omschreven als een blonde God. Ook heeft hij iets met parallelle universa naar het schijnt.

Reacties