Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Natal krijgt veel steun van uitgevers

70-80% van de uitgevers werkt aan games.

Zeventig à tachtig percent van alle uitgevers in de wereld zijn bezig met het developen van games voor Natal, Microsoft's uitbreiding van de Xbox360 om motion sensing-mogelijkheden te geven aan de console. Dat zei Robbie Bach van Microsoft in een interview met de Financial Post.

De reden voor deze massale steun is volgens Bach het feit dat er voor 3rd party uitgevers veel geld te verdienen valt op de Xbox360 en dat Microsoft's strategie zich hier ook helemaal tot richt. Dit in tegenstelling tot Nintendo wiens strategie vooral consoles verkopen is met eigen producties, zo zegt Bach.

Microsoft zal zelf ook een aantal titels maken voor Natal om 'de weg te wijzen' voor de 3rd party uitgevers en een gezond ecosysteem in gang te zetten.

Microsoft maakte op de CES-beurs in Las Vegas bekend dat Natal eind dit jaar zal verschijnen.

Getagged als

Over de auteur

Jasper Segers avatar

Jasper Segers

Heel Belangrijk

Jasper nadert een decennium-lange carrière bij Eurogamer en leidt tegenwoordig dit zooitje ongeregeld. Staat zowel bekend om zijn gebrek aan geduld met games als om zijn liefde voor The Witness en Europa Universalis. Ook heeft hij veel sterke meningen over films.

Reacties