Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Natal heet 'Kinect'

Eerste games bekend.

Een paar uur geleden is Natal Experience, een demonstratie van Project Natal door Cirque Du Soleil, van start gegaan. Op dat evenement werd bekend gemaakt dat Project Natal vanaf nu onder de naam 'Kinect' bekend zal staan. Een prijs en een releasedatum werden nog niet vrijgegeven. Er werden ook een aantal nieuwe games voor Kinect getoond.

'Kinectimals' laat je interacteren met 20 verschillende 'virtual pets', waaronder een leeuw, een cheetah en een tijger.

Racegame 'Joyride', die op de vorige E3 al werd getoond, is volledig omgebouwd tot een Kinetic-game. Met je handen houd je een denkbeeldig stuur vast en door naar de televisie toe te leunen, accelereert je auto. Met je lichaam doe je extra tricks.

Kinect Sports is Microsoft's antwoord op Wii Sports. Je kunt boksen, bowlen, volleybal, atletiek, voetbal en tafeltennis spelen. Alle sporten doe je door met je lichaam de bewegingen na te doen. In volleybal moet je dus werkelijk de bal serveren en terugkaatsen, in voetbal moet je de bal schoppen of koppen.

Kinect Adventures is een vergelijkbare compilatie van mini-games. Het river-rafting spel en Obstacle Course dat eerder al getoond werden maken deel uit van dit pakket.

Dance Central wordt gemaakt door MTV Games en leert de speler hoe te dansen. Als de speler de bewegingen op het scherm niet kan bijhouden, gaan de avatars wat trager om je te helpen.

Ook is er een partnerschap aangegaan met onder andere LucasArts en Disney. Een spel waar je een lightsaber in je hand houdt en talloze droids omver moet kappen werd getoond maar meer informatie is hier nog niet over bekend.

Vanavond om 19u onze tijd gaat Microsoft's E3 persconferentie van start. Daar zullen we nog veel meer informatie omtrent Kinect, zoals een prijs en releasedatum, kunnen verwachten.

Getagged als

Over de auteur

Jasper Segers avatar

Jasper Segers

Heel Belangrijk

Jasper nadert een decennium-lange carrière bij Eurogamer en leidt tegenwoordig dit zooitje ongeregeld. Staat zowel bekend om zijn gebrek aan geduld met games als om zijn liefde voor The Witness en Europa Universalis. Ook heeft hij veel sterke meningen over films.

Reacties