Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Naoki Yoshida: "Final Fantasy 16 zit in laatste ontwikkelingsfase"

Binnenkort meer finale informatie?

Final Fantasy 16-producent Naoki Yoshida meldt in een interview met het magazin Uniqlo dat de ontwikkeling van de game in de laatste fase zit. Of dat betekent dat Square Enix weldra nieuwe gameplay en een finale releasedatum voor de titel gaat onthullen, is op dit moment onbekend.

"De ontwikkeling van Final Fantasy 16 zit momenteel in zijn laatste fase. Het doel is om een singleplayer-titel te maken waarin het verhaal en de spelervaring zoveel mogelijk in elkaar overlopen. In tegenstelling tot een online game, waarin meerdere spelers tegelijkertijd aan bod komen, focust Final Fantasy 16 zich op het individu en dat zorgt voor een veel meeslepender verhaal", aldus Naoki Yoshida.

Yoshida zegt daarnaast dat hij hoopt dat Final Fantasy 16 opnieuw spelers kan aantrekken die vroeger fan van de Final Fantasy-reeks waren. De producent vindt namelijk dat hij als volwassene ontdekte dat "de werkelijkheid niet zo eenvoudig is als een game".

Final Fantasy 16 werd in september 2020 aangekondigd en na veel tegenslag door de coronapandemie besloot Square Enix eind december 2021 om de Final Fantasy 16 release met zes maanden uit te stellen.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Final Fantasy XVI

PS5

Related topics
Over de auteur
Glenn Nouws avatar

Glenn Nouws

Contributor

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.

Reacties