Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Na Tomb Raider-reboot kunnen we meer Lara Croft verwachten

"We weten precies waar we heen gaan met Lara", hint Crystal Dynamics.

Na de reboot van Tomb Raider in Maart 2013, gaan we nog meer games zien met de 'nieuwe' Lara Croft in de hoofdrol. Dat blijkt uit de woorden van Karl Stewart, global brand director van ontwikkelstudio Crystal Dynamics. "Ik moet oppassen met wat ik zeg, want ik weet precies waar we heen gaan met Lara. Je moet naar de toekomst kijken. Het wordt niet slechts één game.", hint Stewart in gesprek met Videogamer.

De 'nieuwe' Lara Croft aan het begin van de game.

Verhaaltechnisch spreken we bij de reboot over een prequel, de game speelt zich af voor alle andere delen in de Tomb Raider-serie. We krijgen ditmaal de pas eenentwintig jarige Croft onder de knoppen. Ze is dan nog aan het begin van haar loopbaan als archeologe. "Aan het eind van de game willen we dat Lara Croft dat sterke, vrouwelijke personage. De vrouw die mysteries wil ontrafelen en tombes wil doorzoeken. Er zitten al genoeg tombes in de komende reboot, maar ze wordt pas aan het eind van het spel die avonturier die wil zijn wat ze nu is. Dat is ons doel."

Op vijf maart 2013 verschijnt Tomb Raider voor de PlayStation 3, Xbox 360 en PC.

Over de auteur

Thomas Mak avatar

Thomas Mak

Editor Eurogamer Benelux

Thomas is een gamer met een lichte identiteitscrisis. Hij speelt het liefst een point and click adventure om daarna verder te gaan met een sportgame. Vervolgens schuift hij een singleplayer shooter in zijn 360 om de dag of te sluiten met een action-adventure met rpg elementen. Thomas speelt alles, behalve een Japanse rpg. Tsja, je moet ergens een grens trekken.

Reacties

More Nieuws

Meest recente artikelen