Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Mysterieuze 'The Phantom Pain' trailer is mogelijk Metal Gear Solid 5

Laat het speculeren maar beginnen!

Naast de aankondiging van Dark Souls 2 werd er op de Spike Video Game Awards van 2012 ook een trailer getoond van een nieuwe game, genaamd 'The Phantom Pain.' Die game leek in eerste instantie een nieuwe IP te zijn, in ontwikkeling bij een nieuwe studio met de naam Moby Dick. Ondertussen lijkt het er meer en meer op dat de trailer eigenlijk voor een Metal Gear Solid game bestemd is.

In de trailer is te zien hoe een man - zijn gezicht is nooit helemaal te zien - wakker wordt in een ziekenhuis. Zijn arm mist. Dan breekt de pleuris uit en probeert de man weg te komen. Al snel is het ziekenhuis gevuld met gewapende soldaten, maar ook met een vlammend paard en de trailer sluit af met een enorme vliegende walvis. Juist.

De speculatie begon al snel (op neoGAF bijvoorbeeld). Het logo van The Phantom Pain zou de woorden 'Metal Gear Solid 5' bevatten en de man in de trailer heeft inderdaad veel weg van Solid Snake (of Big Boss uit Ground Zeroes). Moby Dick Studios leek eerst niet eens te bestaan, tot er een website voor werd geopend. Daarop is te lezen dat Moby Dick wordt geleid door ene Joakim Mogren, de voornaam een anagram voor 'Kojima.' Toevallig!

Hoe dan ook, een nieuwe Metal Gear game is in ontwikkeling onder de naam Ground Zeroes. Of The Phantom Pain daar iets mee te maken heeft, zal binnenkort vast blijken.

Over de auteur

Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties