Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Mysterieuze aankondiging rond Mass Effect komt vandaag nog

Maar wat wordt het dan precies?

Hopelijk is iedereen klaar met Mass Effect 3. Indien dit niet het geval is: je hebt nog enkele uren de tijd. Waarom Eurogamer je plots verplicht om een van de grootste rpg's van het laatste decennium uit te spelen? Er komt een grote aankondiging aan rond de gamereeks.

Althans toch volgens Tully Ackland, de BioWare Community Coordinator die volgend bericht op Twitter gooide: "Good morning! #MassEffect fans should keep an eye out for news that'll come out later today. I realise my tweet is like an announcement of an announcement... How awful of me! #Notsorry". Dat was eerder eerder vandaag. Terwijl de minuten wegtikken, vragen wij ons af wat BioWare precies van plan is om aan te kondigen.

Eerder werd al bekend gemaakt dat het verhaal van Mass Effect niet zou eindigen na de derde game. Misschien zouden Sheperd en zijn bonte ruimtecrew niet meer de hoofdrollen invullen in toekomstige games, maar het universum was volgens de studio te rijk om na drie games te laten verkommeren. Alhoewel het ons vroeg lijkt om nu al een opvolger/spin-off/prequel aan te kondigen, is het niet geheel onmogelijk.

Een andere mogelijkheid is dlc voor de bestaande game, maar ook dat lijkt ons sterk aangezien de singleplayer het verhaal rond de Reapers volledig afsluit tegen de tijd dat de credits over het scherm rollen. En ook dlc voor de multiplayer werd al meermaals toegevoegd zonder dat BioWare dit een 'grote aankondiging' vond.

Dan rest er ons nog één optie en dat is de Wii U-versie van de ruimtesaga. Hiervan hebben we tot op moment van schrijven nog niets gezien en eigenlijk zijn we benieuwd welke toevoegingen er werden gedaan zodat we de tablet van de console kunnen gebruiken in onze strijd tegen het grootste gevaar in het heelal. Zolang ze dat proben van Uranus maar achterwege laten...

Over de auteur

Niels Jani avatar

Niels Jani

Tekstspuier

Niels heeft een ongezonde obsessie voor alles wat met gamen te maken heeft. Zijn therapeut raadde hem dan ook aan om voor Eurogamer te beginnen schrijven.

Reacties