Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

MW2 gecensureerd in Rusland

Niet blij met positie als slechterik.

Modern Warfare 2, die vorige week gepaard met heel wat controverse wereldwijd een slordige 6 miljoen keer over de toonbank vloog, ziet er nu een beetje anders uit in Rusland.

De Russische overheid heeft Infinity Ward namelijk opgedragen om het controversiële luchthavenlevel, jeweetwel die waar je honderden Russische burgerslachtoffers maakt, uit de game te halen. Alle PC-versies hebben inmiddels een verplichte patch gekregen waardoor de level onspeebaar wordt en deze maand worden alle consoleversies die nog in de winkelrekken liggen vervangen door nieuwe, gecensureerde versies.

Zowel Russische politici als gamers waren ontevreden over de manier waarop Rusland geportretteerd werd in de game. Ze vonden dat het te Amerikaans-centrisch was. Begrijpelijk, aangezien zowel 's werelds grootste terrorist Russisch is en Rusland wel héél snel overgaat tot een totale oorlog met de VS in de game.

Wij vragen ons in ieder geval af wanneer België eens geportretteerd zal worden als een evil superpower.

Over de auteur

Jasper Segers avatar

Jasper Segers

Heel Belangrijk

Jasper nadert een decennium-lange carrière bij Eurogamer en leidt tegenwoordig dit zooitje ongeregeld. Staat zowel bekend om zijn gebrek aan geduld met games als om zijn liefde voor The Witness en Europa Universalis. Ook heeft hij veel sterke meningen over films.

Reacties