Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Multiplayer van The Flock is enkel tijdelijk speelbaar

De game sterft samen met de spelers.

Online indiegame The Flock is slechts tijdelijk speelbaar. Dat maakt ontwikkelaar Vogelsap bekend.

Elke keer dat iemand sterft, tikt een globale bevolkingsteller af. Zodra deze teller op nul staat, is de game niet meer te koop en begint het einde voor de spelers die de game reeds hebben gekocht. Na deze laatste fase gaan de servers definitief offline.

"Een multiplayer game biedt ongelooflijke hoogtepunten, maar na verloop van tijd neemt het spelersaantal af, verliezen gamers hun interesse en stoppen ze met spelen," zo legt bedenker Jeroen van Hasselt uit. Met The Flocks multiplayer hoopt de Nederlandse studio Vogelsap een ander verloop van diens game te zien.

Flock is een asymmetrische online thriller die stealth en actie mengt. Je maakt deel uit van lenige jagers genaamd The Flock. Het doel van de game is om de Carrier te worden en je tegenspelers zo lang mogelijk te ontwijken. Als Carrier gebruik je een lichtbron om doelstellingen te behalen en tegelijkertijd The Flock van je af te houden.

Bedenkers Jeroen Van Hasselt en Bo Zonneveld begonnen The Flock in 2013, tijdens hun tweede jaar aan de Hoge School voor de Kunsten te Utrecht. Inmiddels won het de Dutch Game Award voor Best Student Game, stond het op beurzen als Gamescom en Indigo Showcase, en had de game 4500 actieve spelers tijdens de gesloten alfa.

The Flock staat gepland voor een Steam release tijdens de herfst van 2015 en komt uit op de pc, Linux en Mac.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Dirk Schuit avatar

Dirk Schuit

Zieltjesverliezer

Dirk is een Einzelgänger met een voorliefde voor co-op.

Reacties