Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

MTV eist bonus terug van Harmonix

Wegens tegenvallend succes Rock Band.

Viacom, de eigenaar van MTV en zodoende ook van Harmonix, is van plan een deel van de 150 miljoen amerikaanse dollars die ze gaven aan Harmonix in 2007 terug te eisen. De 150 miljoen dollars was een bonus die Viacom aan de developer gaven voor het grote succes van de eerste Rock Band-game. Het spel verkocht toen een miljoen exemplaren in één maand.

Het voorbije jaar is de populariteit van ritme-games echter sterk gedaald en de Rock Band-franchise doet het nu een stuk midner goed dan indertijd. Daarom eist Viacom nu een deel van dat geld terug. Ze beweren dat de bonus gegeven werd deels voor de goede bewezen diensten en deels in de verwachting dat Harmonix dat succes opnieuw zou kunnen halen in de komende jaren. Hoeveel Viacom precies terug eist is nog niet bekend.

Harmonix' laatste game was The Beatles: Rock Band. De game werd kritisch goed ontvangen, maar haalde middelmatige verkoopcijfers. Harmonix' volgende game is Rock Band: Green Day en een voorlopig onaangekondigd project.

Over de auteur

Jasper Segers avatar

Jasper Segers

Heel Belangrijk

Jasper nadert een decennium-lange carrière bij Eurogamer en leidt tegenwoordig dit zooitje ongeregeld. Staat zowel bekend om zijn gebrek aan geduld met games als om zijn liefde voor The Witness en Europa Universalis. Ook heeft hij veel sterke meningen over films.

Reacties