Skip to main content

MSI MAG Infinite S3 review - Droom van een desktop

Oneindig veel frames.

Eurogamer.nl - Aanrader badge
De MSI MAG Infinite S3 combineert ijzersterke specs met een rijkdom aan I/O-opties. Dichter bij plug-and-play kom je niet.

De MSI MAG Infinite S3 review kijkt of deze ‘pre-built’ desktop jouw geld waard is.

Pc-gaming kan een intimiderende wereld zijn, zeker als je een krachtige desktop wilt. De onderdelen zelf kiezen en monteren is een complexe taak. Dat kan soms rampzalig uitdraaien - getuige daarvan mijn schoonbroer, wiens zelfgebouwde pc vanwege een beschadigd kabeltje doorbrandde. Voorgebouwde pc’s kunnen je wat dat betreft het beste van beide werelden bieden. Zo kun je voor een iets hogere prijs aan de slag met krachtige onderdelen die door experts gecombineerd en gemonteerd worden. MSI doet met de MSI MAG Infinite S3 met een richtprijs van 1.999 euro alvast een zeer succesvolle duit in het zakje.

MSI MAG Infinite S3 review (model 13NUE-824MYS review) - Enorm krachtige specs

De MSI MAG Infinite S3 bevestigt de trend van MSI om voor simpel, aangenaam visueel design te gaan. In tegenstelling tot vele andere desktops vind je hier dan ook geen over-de-top design. De Infinite S3 blinkt net uit in simpliciteit. Zo loopt er een diagonale ‘barst’ over de voorkant, waarin je ventilatiegrilles en een korte strip RGB-belichting vindt. Aan de zijkant is er dan weer een doorzichtig raampje, waardoorheen je de RGB-belichting op de interne onderdelen kunt zien. Dit is zeker een voorbeeld van gamer-esthetiek, maar wel een met meer smaak dan veel andere ‘pre-built’ desktops.

Onder het chassis zit bovendien een ware krachtpatser. Mijn reviewmodel van de MSI MAG Infinite S3 was de 13NUE-824MYS. Die heeft de volgende specificaties:

 • Als processor: Intel Core i7-13700 (13th Gen) met DDR5
 • Als grafische kaart: GeForce RTX 4070
 • Opslagcapaciteit: M.2 SSD
 • Werkgeheugen: 16GB DDR5
MSI MAG Infinite S3 review (model 13NUE-824MYS review) - Deze desktop houdt het relatief simpel

Hoewel een Intel Core i7 en een GeForce RTX 4070 niet de absolute crème de la crème van hun respectievelijke series CPUs en GPUs, zijn ze ruimschoots voldoende om de huidige gamingtoppers aan ultrahoge prestaties te spelen. Het bijzonder veeleisende Control speel je bijvoorbeeld zelfs met raytracing met een relatief stabiele 60 frames per seconde. Wil je in competitieve games voor extreem hoge framerates gaan, dan kun je Valorant en Counter-Strike: Global Offensive makkelijk op hoge settings plaatsen en toch 144 frames per seconde halen. Niet onbelangrijk bovendien: de desktop blijft stil. Kortom: dankzij een Intel Core i7 en GeForce RTX 4070 biedt deze desktop geweldige prestaties terwijl het totaalplaatje toch betaalbaar blijft.

De MSI MAG Infinite S3 maakt zijn doel als een plug-and-play pc helemaal waar. In het pakket vind je dan ook niet meer dan de desktop zelf en een stroomkabel. Die twee componenten en natuurlijk stroom volstaan om aan de slag te gaan. Zodra je de desktop activeert, staat ie klaar voor gebruik: Windows 11 is vooraf geactiveerd en er valt geen vooraf geÏnstalleerde troep te bespeuren. MSI probeert je met andere woorden niet naar een of andere antivirusprovider te nudgen, noch naar diens eigen apps. De kers op de taart is wat dat betreft dat de Infinite S3 ook een ingebouwde wifikaart heeft. Er valt echt niks aan te merken op de set-up van deze desktop.

MSI MAG Infinite S3 review (model 13NUE-824MYS review) - Plug-and-play tot in de details

Je hebt uiteraard wel essentiële randapparatuur zoals een monitor, keyboard en muis nodig om met de MSI MAG Infinite S3 aan de slag te gaan. Wat dat betreft, is er qua I/O-opties geen gebrek. Achteraan het chassis vind je namelijk een weelde aan opties:

 • 1x HDMI out
 • 1x VGA (D-sub)
 • 1x Display Port out
 • 2 x USB 2.0 Type A / 1x PS/2 Combo ingang
 • USB 3.2 Gen 1 Type A
 • 2x USB 2.0 Type A / 1x RJ45 (1G LAN)
 • 3x audio jacks
 • 1x HDMI 2.1 / 3x DisplayPort (1.4a)
MSI MAG Infinite S3 review (model 13NUE-824MYS review) - Meer I/O-opties dan je weet wat ermee te doenBekijk op YouTube

Bovenaan het chassis vind je dan nog eens een ingang voor koptelefoon, microfoon, een USB 3.2 Gen 1 Type C en een USB 3.2 Gen 1 Type A. Je voelt je de koning te rijk met zoveel opties. Daardoor kom je zelfs met de veeleisendste set-ups aan je trekken, bijvoorbeeld moest je voor je streamingactiviteiten verschillende audioapparaten en extra schermen willen aansluiten.

De MSI MAG Infinite S3 is een fantastische ‘pre-built’ gamingdesktop. 1.999 euro is zeker niet goedkoop, maar daarvoor krijg je wel een krachtpatser die recente toppers bedwingt, enorme framerates haalt in e-sportstitels, en er nog eens goed uitziet. Dichter bij plug-and-play dan dit kom je niet en bovendien betekenen de sterke onderdelen dat deze pc enkele jaren ‘future proof’ is. Ideaal voor wie een krachtige gaming-pc wilt, zonder daarvoor zelf tussen de technische termen en montagevereisten te verdwalen.

Read this next