Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

MS zal Kinect bundelen met X360's

Elite gaat weg, Arcade blijft nog even.

Microsoft is van plan om Kinect te bundelen met Xbox 360-consoles. Ook werken ze aan een 'Arcade'-versie van de Xbox 360 Slim, het nieuwe design voor de console dat Microsoft precies een week geleden toonde aan het publiek. Dit kwamen we te weten via een gelekte interne memo die bedoeld was voor Microsoft's marketingdepartement.

Momenteel bestaan er twee versies van de Xbox 360: de witte Arcade, zonder harde schijf, en de zwarte Elite, met een harde schijf van 120GB. Vanaf 16 juli wordt de Elite vervangen door de Xbox 360 Slim, een Xbox 360 in een iets kleinere versie maar met een harde schijf van 250 GB. Net zoals de Elite zal de Slim hier 249 euro kosten.

In de Verenigde Staten zal de Arcade volledig verdwijnen de komende maanden. Als de stock eenmaal uitverkocht is, zullen er geen meer bij komen. Pas wanneer Microsoft klaar is met een 'Arcade'-tegenhanger van de Xbox 360 Slim, waarschijnlijk ergens in de herfst van dit jaar, zal er weer een goedkoper alternatief zijn. Bij ons in Europa loopt het anders. De Xbox 360 Slim en de Arcade zullen tot deze herfst naast elkaar staan in de winkelrekken. De Arcade zal pas verdwijnen als het nieuwe 'Slim'-alternatief arriveert.

Getagged als
Over de auteur
Jasper Segers avatar

Jasper Segers

Heel Belangrijk

Jasper nadert een decennium-lange carrière bij Eurogamer en leidt tegenwoordig dit zooitje ongeregeld. Staat zowel bekend om zijn gebrek aan geduld met games als om zijn liefde voor The Witness en Europa Universalis. Ook heeft hij veel sterke meningen over films.

Reacties