Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

MS wil nog steeds Halo-film

Houdt ook tv-landschap in oog.

Microsoft wil nog steeds een Halo-film maken. Dat zei Frank O'Connor, verantwoordelijke voor alles Halo, tegen Variety. Naar het schijnt houdt het bedrijf ook het televisielandschap in de gaten om een tv-serie van Halo te maken.

"We zijn nog steeds geïnteresseerd in het maken van een goede Halo-film," zei O'Connor. "We hebben enorm veel documentatie en materiaal gecreëerd om een film te maken. We hebben een goed idee van wat voor soort verhaal we willen vertellen maar we gaan er niet op in tot we er een goede reden voor hebben. We zijn niet echt gehaast."

Een Halo-film was oorspronkelijk gepland voor 2007 en zou geproduceerd worden door Peter Jackson en Neill Blomkamp. Blomkamp maakte sindsdien een langspeelversie van District 9, zijn kortfilm die Microsoft overtuigde dat hij de man was om Halo te verfilmen. Productie van de film kwam echter in de problemen toen filmstudio's Universal en Fox weigerden om een budget van 135 miljoen dollar te besteden aan het maken van de film. Volgens Variety vonden de studio's Microsoft ook te arrogant op dat moment. Microsoft heeft echter nog steeds alle filmrechten in handen en er werken vier schrijvers aan scripts.

O'Connor zei ook dat een Halo-film geen verfilming zou zijn van één van de games maar een apart verhaal zou vertellen dat op zichzelf staat.

Over de auteur

Jasper Segers avatar

Jasper Segers

Heel Belangrijk

Jasper nadert een decennium-lange carrière bij Eurogamer en leidt tegenwoordig dit zooitje ongeregeld. Staat zowel bekend om zijn gebrek aan geduld met games als om zijn liefde voor The Witness en Europa Universalis. Ook heeft hij veel sterke meningen over films.

Reacties