Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

MS toont experimentele technologie

Touch-besturing op elke oppervlakte.

Hier bij Eurogamer zijn we dol op vreemde gadgets en dus konden we het niet laten om dit te delen. Microsoft heeft een prototype gedemonstreerd dat op elke oppervlakte een touchscreen projecteert.

Het apparaat heet OmniTouch en werd gemaakt door Microsoft Research in samenwerking met Carnegie Mellon University. Het is een camera die je op je schouder zet en die interactieve content projecteert op elk oppervlakte waar je het op richt, of dat nu een muur, een bureau of zelfs je hand is.

Eenmaal de beelden geprojecteerd worden kun je deze aanraken, aaien of knijpen, net zoals je dat op een normaal touchscreen zou doen.

Misschien niet helemaal verbazend is dat de camera die in de OmniTouch zit dezelfde dieptegevoelige lenzen heeft als Kinect. Of Microsoft plannen heeft om de OmniTouch te lanceren weten we niet, maar zelfs als dat zo is kun je erop rekenen dat het nog vele jaren zal duren voor dit in de winkelrekken ligt.

Een blik op de toekomst?

Getagged als

Over de auteur

Jasper Segers avatar

Jasper Segers

Heel Belangrijk

Jasper nadert een decennium-lange carrière bij Eurogamer en leidt tegenwoordig dit zooitje ongeregeld. Staat zowel bekend om zijn gebrek aan geduld met games als om zijn liefde voor The Witness en Europa Universalis. Ook heeft hij veel sterke meningen over films.

Reacties

More Nieuws

Meest recente artikelen