Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

MP-mode Duke Nukem draait rond plezier

Gearbox wil geen nieuwe CoD worden.

Randy Pitchford, de sympathieke CEO bij ontwikkelaar Gearbox, heeft in een interview laten weten dat de multiplayer mode van Duke Nukem Forever niet rond leaderboards en rankings zal draaien, maar de focus legt op "puur plezier".

"Ik denk dat er zeker mensen zijn die Call of Duty en Halo erg competitief spelen, maar ik denk ook dat er een publiek is dat spellen speelt om simpelweg plezier te hebben," vertelde de man. "Ze doen dat op een meer casual manier."

Volgens Pitchford heeft Duke Nukem Forever geen ambitie om de concurrentie aan te gaan met de door hem aangehaalde franchises. "De multiplayer mode van DNF is speciaal ontworpen voor mensen die zoeken naar entertainment en plezier boven alle andere dingen," zei Pitchford voor hij liet weten dat het ontwikkelteam deze bewuste stijlkeuze al snel gemaakt had.

"Omdat plezier het kernwoord is, zal de MP-ervaring voor een groot stuk draaien rond het ontdekken van unieke wapens en de verschillende strategieën om deze te gebruiken. We laten de op competitie steunende ervaring grotendeels aan ons voorbijgaan, gezien meer dan negentig procent van de spelers zich hier toch niet druk om maakt," aldus Pitchford.

Duke Nukem Forever verschijnt op 10 juni voor de PlayStation 3, Xbox 360 en PC.

De laatste nieuwe trailer voor Duke Nukem Forever.

Reacties