Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

MP Medal of Honor geen kloon Battlefield

DICE tracht gerust te stellen over multiplayer.

De meest recente shooter die uitgever EA op de markt bracht was Battlefield: Bad Company 2, een game waarvan vooral de multiplayer indruk op ons wist te maken. Later dit jaar komt EA echter opnieuw uit met een FPS-game, namelijk Medal of Honor, en verscheidene gamers vroegen zich af of de multiplayer van die game niet gewoon een kopie zou worden van die uit Bad Company 2.

Wel, je zou denken van wel gezien DICE, de ontwikkelaar achter de Battlefield reeks, ook de multiplayer van de nieuwe Medal of Honor aan het maken is. Producer Gordon van Dyke tracht ons echter gerust te stellen door aan te geven dat elke game uniek is.

"Het is net alsof je net uit de filmzaal komt nadat je een actiefilm bent gaan kijken. Wanneer er later dat jaar een andere film binnen hetzelfde genre uitkomt ga je toch ook niet zeggen, 'Oh, daar ga ik nu niet meer naar kijken'. Als die twee film gemaakt is door dezelfde regisseur als de eerste die je zag, dan is dat misschien zelfs een pluspunt om opnieuw richting de bioscoop te trekken!", aldus van Dyke. We moeten toegeven dat de man daar een punt heeft.

De man wou om af te sluiten nog even het volgende kwijt: "Medal of Honor is een coole franchise, en dat geeft ons de mogelijkheid om ons doorheen het creëren van de multiplayer op een andere manier creatief uit te drukken."

Medal of Honor zal in de loop van dit jaar verschijnen voor de PS3, X360 en PC. Voor alle informatie die we tot nu toe hebben kunnen verzamelen rond het spel verwijzen we jullie door naar de bijhorende gamepage.

Getagged als

Reacties