Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Motorstorm nu ook uitgesteld in de UK

Nog steeds onduidelijkheid over rest Europa.

Sony maakte eerder deze week al bekend dat het Motorstorm Apocalypse voor onbepaalde tijd had uitgesteld in Japan, na de vernietigende aardbeving en tsunami daar. De nieuwe Motorstorm speelt zich net af in een verwoeste stad en Sony vond dit niet kunnen. Vandaag werd bekend gemaakt dat het spel ook in de UK voor onbepaalde tijd wordt uitgesteld. Sony benadrukt dat het niet om bevoorradingsproblemen gaat, maar om een bewust keuze van het bedrijf: "Although we have shipped the game into the channel last week, given that we are able to do so, we have chosen to postpone the launch in the UK" . Over de release in de rest van Europa blijft er onduidelijkheid bestaan, maar vermoedelijk wordt die ook uitgesteld. Play.com, een internetverkoper gebaseerd in Engeland maar die ook naar Europa verscheept, geeft alvast een uitstel van ongeveer 2 weken (tot 1 april) aan.

Door de aardbeving zijn verschillende games in Japan uitgesteld. Voorlopig is Motorstorm de enige die ook in Europa uitstel krijgt. Ook vele MMO-servers liggen plat door electriciteitstekorten veroorzaakt door de welbekende explosies in de Fukushima centrale. Vele ontwikkelaars, waaronder Sony en Nintendo hebben al steun belooft aan de getroffen regio.

Over de auteur

Korneel Deschamp avatar

Korneel Deschamp

Editor Eurogamer Benelux

Korneel is een redacteur van Eurogamer die zich vooral met PC games bezighoudt, al neemt hij ook wel eens een DS vast. Voor dansgames doet hij vlug een stap opzij, al mag je zijn tactisch brein altijd inzetten voor een RTS.

Reacties