Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Dead Space remake komt begin 2023 uit

Ontwikkelaar wil verwachtingen inlossen.

Ontwikkelaar Motive Studio laat weten dat de remake van Dead Space begin 2023 uitkomt. Dat en meer onthult de ontwikkelaar in een livestream over de audio van de game.

Volgens senior producer Philippe Ducharme zit de game nu in de pre-alfa-fase van de ontwikkeling. Daarnaast meldt Ducharme dat Motive Studios binnen enkele weken een "eerste volledige walkthrough" van de Dead Space remake onthult.

Cover image for YouTube videoDead Space | The Sound of Fear Reimagined | Audio Developer Livestream

De studio heeft ook al een concrete releasedatum in gedachten, maar wil die voorlopig nog niet delen met het grote publiek. "We denken dat we ons in een positie bevinden die ons de tijd geeft om de game op de juiste manier bij te schaven en te debuggen zonder dat de geplande releasedatum hierbij in het gedrang komt", aldus Philippe Ducharme.

Naast een releaseperiode krijg je in de livestream meer informatie over de technische kant van de audio van de game en vergelijkt Motive Studios het origineel met de remake.

De eerste aankondiging van de Dead Space remake dateert alweer van de EA Play Live 2021-persconferentie van eind juli 2021.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Awaiting cover image

Dead Space (remake)

PS5, Xbox Series X/S, PC

Related topics
Over de auteur
Glenn Nouws avatar

Glenn Nouws

Contributor

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.

Reacties