Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Mortal Kombat Komplete Edition van Steam gehaald

Een kompleet mysterie.

Op vraag van Warner Bros. haalt Valve Mortal Kombat Komplete Edition van Steam. Een concrete reden daarvoor geeft het bedrijf evenwel niet.

Het verdwijnen van de Mortal Kombat Komplete Edition werd ontdekt door iemand op Resetera. Als we de winkelpagina van de game bekijken, lezen we enkel de boodschap dat game op verzoek van de uitgever niet langer beschikbaar is. Waarom Warner Bros de game liet verwijderen, is niet duidelijk.

Wanneer games van Steam verdwijnen, heeft dat meestal te maken met auteursrechten die verlopen zijn. Mogelijk is dat ook voor Mortal Kombat Komplete Edition het geval. Zo gingen de auteursrechten van horrorpersonage Freddy Krueger recent over naar Wes Craven's Estate. Aangezien het personage voorkomt in de Komplete Edition, vermoeden fans dat de uitgever de game daarom van Steam haalt. Of dat daadwerkelijk de reden is, is op dit moment niet duidelijk.

Het is niet de eerste keer dat een game van het platform verdwijnt. Eerder was Alan Wake een tijdje niet meer te koop op Steam. Die game is ondertussen wel weer verkrijgbaar.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Glenn Nouws avatar

Glenn Nouws

Contributor

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.

Reacties