Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Mortal Kombat gebruikt online pasje

Toekomstige games Warner Bros ook.

Als we enkele anonieme bronnen mogen geloven, zal de binnenkort te verschijnen Mortal Kombat gebruik maken van het zogenaamde 'Online Pass' systeem zoals dat eerder al door EA en THQ werd ingevoerd. Hiermee proberen de uitgevers een voet tussen de deur te krijgen van het tweedehandscircuit waarvan zij geen enkele cent terugzien.

Wie zinnens was Mortal Kombat ergens tweedehands op de kop te tikken om wat centjes uit te sparen, realiseert zich dus maar beter dat hij allicht niet met de multiplayermodi van z'n nieuwe game aan de slag zal kunnen. Elk exemplaar wordt namelijk vergezeld van een unieke code die precies éénmaal gebruikt kan worden om de online spelmodi te activeren. Heb je zo geen code, dan kan je twee dagen lang gratis multiplayer spelen, maar achteraf zal je gevraagd worden toch even in de buidel te tasten om online te kunnen blijven spelen.

Het betreft hier zo'n 800 MSP op Xbox 360 of het equivalent van 10$ op PS3.

Verder lijkt Warner Bros het systeem ook te zullen integreren in hun toekomstige titels zoals F.E.A.R. 3 en Batman: Arkham City. Voorlopig is het niet geweten hoe dit bij Batman: Arkham City in z'n werk zal gaan, maar de multiplayer onthouden wordt moeilijk aangezien de game er geen zal hebben.

Opmerkelijk is dat Warner Bros hierover niets op de doosjes wilde plaatsen, maar daarentegen enkel de winkels inlichtte dat het gebruik zou gaan maken van dit nieuwe systeem. Vanaf 21 april kan je de game daar overigens uit de winkelrekken vissen.

Getagged als

Over de auteur

Frederik Galle

Editor EG Benelux

Weet dat zijn mama meeleest en wil haar via deze weg bedanken voor de lekkere boterhammetjes. Naast zijn middagmaal houdt deze frisse jongen echter voor ons ook het hele PC-gebeuren en de indiescene in de gaten.

Reacties