Skip to main content

Mortal Kombat 11 krijgt Aftermath DLC met RoboCop

De jaren '80 zijn helemaal terug.

Mortal Kombat 11 krijgt DLC met een verhaaluitbreiding en drie nieuwe personages, waaronder jaren '80 filmicoon RoboCop. Dat maakt ontwikkelaar NetherRealm vandaag bekend.

Het is de eerste keer dat NetherRealm een extra hoofdstuk aan het verhaal van een Mortal Kombat-game toevoegt. De DLC heet Aftermath en lanceert op 26 mei voor alle platformen, dus ook Nintendo Switch en Stadia.

Bekijk op YouTube

Aftermath speelt zich af na het einde van Mortal Kombat 11. In een grote plottwist moeten onze helden een team vormen met slechterik Shang Tsung en terug in de tijd reizen. Naast Shang Tsung staan ook Shiva, Fujin en Nightwolf in de spotlight.

Bekijk op YouTube

Fujin en Sheeva zijn nieuwe speelbare personages in de DLC. Fujin is de broer van Raiden, vecht met zwaard en kruisboog en heeft volledige controle over de wind. Sheeva is half mens en half draak en heeft vier armen. Ze is vooral een sterke grappler. Beide kwamen al eerder voor in Mortal Kombat (in deel 4 en 3 respectievelijk) maar doen nu dus ook hun intrede in Mortal Kombat 11.

De grote verrassing is de toevoeging van RoboCop als speelbare vechter. RoboCop, een filmpersonage uit de jaren '80, gebruikt zijn iconische wapens uit de films, zoals zijn Auto 9 pistool, een vlammenwerper en een schouderkanon. Wat RoboCop in Mortal Kombat 11 komt doen, is niet geheel duidelijk maar gelukkig is logica niet wat we zoeken in een Mortal Kombat verhaal.

Naast de inhoud van Aftermath krijgen eigenaars van Mortal Kombat 11 ook een gratis update. Klassieke stages zoals Klassic Dead Pool en Soul Champer worden toegevoegd, en ook stage fatalities en friendship fatalities komen naar de game.

Bekijk op YouTube

Read this next