Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Mortal Kombat 1 officieel voorgesteld

Dodelijke afloop in september.

Mortal Kombat 1
Warner Bros. Games

NetherRealm Studios heeft via een eerste trailer Mortal Kombat 1 officieel voorgesteld. De twaalfde game in de reeks is een reboot en komt op 19 september uit voor pc, PlayStation 5, Switch en Xbox Series X/S.

Na de gebeurtenissen in de vorige game schept de Fire God Liu Kang het universum opnieuw. In dat nieuwe universum maken echter heel wat oude getrouwen hun opwachting. In de trailer maken naast Liu Kang zelf ook Kung Lao, Raiden, Kitana, Mileena, Scorpion en Sub-Zero hun opwachting.

Ook Shang-Tsung is te zien in de trailer. Dat personage krijg je als pre-order bonus. Wie de game vooraf bestelt, krijgt ook toegang tot de bèta op PlayStation en Xbox in de loop van augustus.

In de trailer is er nog geen gameplay te zien. Wel laat NetherRealm Studios weten dat de game een 'assist system' krijgt waarmee je de hulp van zogenaamde 'Kameo Fighters' inroept.

Via een persbericht maakt de ontwikkelaar ook bekend dat Jonny Cage terugkeert als DLC-personage, en dat die bovendien een speciale skin krijgt gebaseerd op Jean-Claude Van Damme. De eerste Kombat Pack voor de game bevat in totaal zes speelbare personage en vijf Kameo Fighters.

Heb je de vorige game in de reeks nog niet gespeeld? Hier vind je onze Mortal Kombat 11 Ultimate review.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen. .

Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC nog gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Reacties