Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

The Elder Scrolls III: Morrowind wordt grondig opgepoetst

De beste mods in één pakket.

Iedere rpg-liefhebber zit momenteel te wachten op nieuws van het front gekend als Bethesda. Wanneer komt die uitbreiding van Skyrim voor PS3 en PC er nu eindelijk? Staat er al een tweede uitbreiding in de startblokken? Niemand weet het. En als de ontwikkelaar de lippen op elkaar blijft houden, grijpen de spelers zelf in. Bij Ornitocopter lopen de laatste fasen van hun vijfjarig project ten einde.

Ornitocopter heeft geen content gemaakt voor Skyrim en ook niet voor de vierde The Elder Scrolls, Oblivion. Neen, zij grepen terug naar de derde Elder Scrolls, Morrowind, de meest uitgebreide rpg in de reeks tot nog toe. Degene die je niet bij het handje nam en grote pijlen boven elk objective zette. Wou je in dit spel ergens heen, dan mocht je richtingsaanwijzers langs de weg volgen. En als die je niet in de juiste weg stuurden, moest je het aan een toevallige voorbijganger vragen. Als die toevallige voorbijganger je geen kopje kleiner maakte in dit verschrikkelijk moeilijk spel, natuurlijk.

Maar Morrowind is ondertussen al tien jaar oud en dat is duidelijk te zien aan de graphics die misschien wel moeten onderdoen voor een gemiddelde Playstation 2 game. Gelukkig maakt Ornitocopter daar dra een eind aan. Met hun Overhaul 3.0 mod krijgt Morrowind een extreme audiovisuele boost die hem op zijn minst terugbrengt naar het niveau van Oblivion. De Overhaul 3.0 mod is een verzameling van honderden mods die de prestaties van het spel positief beïnvloeden. Denk aan shaders, watereffecten, upgrades voor textures, omzettingen naar hd, enzovoort. Wie aan deze termen niets heeft, kan nog altijd onderstaand filmpje bekijken waar je de Overhaul 3.0 mod in actie kan zien. We hadden nooit gedacht dat een moerasland zo mooi kon zijn.

Verdere ontwikkelingen zijn te volgen op de site van de mod, maar natuurlijk ook op Eurogamer.be.

This article contained embedded media which can no longer be displayed.

Over de auteur
Niels Jani avatar

Niels Jani

Tekstspuier

Niels heeft een ongezonde obsessie voor alles wat met gamen te maken heeft. Zijn therapeut raadde hem dan ook aan om voor Eurogamer te beginnen schrijven.

Reacties